10x winterse activiteiten op vakantie buiten de lange latten

Redactie - 18 november 2017

10x winterse activiteiten op vakantie buiten de lange latten

Redactie - 18 november 2017

[zcontent href=”https://www.zoover.nl/blog/zoover_content/zoover-vakantieweken-spanje/”]

Hoe geweldig skiën of boarden ook is, het is wel zo leuk om ook eens een andere spannende (of minder spannende) winterse activiteit te ondernemen op wintersportvakantie. Van ijsduiken tot zorbing: 10x winterse fun nét even anders.

1. Peak Walk

Voor de Peak Walk in Gstaad (Zwitserland) moet je beslist geen hoogtevrees hebben. De hangbrug die de twee bergtoppen verbindt, hangt op een hoogte van 3.000 meter. Op naar Glacier 3000 voor het mooiste uitzicht op de Matterhorn, Mont Blanc en Jungfrau.

2. IJsduiken

Koppie onder. Dwars door het ijs. Het is iets dat je normaal probeert te voorkomen, maar in Tignes kun je onder begeleiding in het bevroren Tignes le Lac duiken. Overdag én ‘s avonds. IJsduiken kan ook in het Franse Châtel óf bijvoorbeeld in de Oostenrijkse Urisee, Samaranger See & Fernsteinsee, Lechausee, Hallstätter See of Weißensee.

Beeld: France Montagnes.

3. Ski joëring

Ski-watte? Joëring! Je op ski’s laten voorttrekken door een paard. Het komt origineel uit Scandinavië, maar ook in de Alpen kun je proeven van deze toffe sport. Of je nu voor een relaxt ritje gaat of wel een dosis adrenaline kunt waarderen: zeker de moeite waard om te proberen in Les Portes du Soleil, Les Gets of Champéry bijvoorbeeld! Ook leuk voor de nog-niet-zo-ervaren-skiërs.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10x-alternatieve-wintersporten/”]

rodelen

4. Rodelen

Rodelen kennen we allemaal. Maar ben je weleens van een vijftien kilometer lange baan geracet? Niet voor watjes, deze langste rodelbaan van de Alpen: Big Pintenfritz. Voor een ritje op deze rodelbaan in Grindelwald (Zwitserland) moet je ook niet vies zijn van een wandelingetje. Vanaf bergstation First moet je nog even doorstappen.

5. Bobsleeën

Waan je een Olympische sporter op de bobsleebaan van La Plagne 1.800. In 1992 werden hier de bobsleewedstrijden gehouden, en nu kun jij ook in zo’n scheurmonster kruipen. Kom maar op met die 4-mans wedstrijdbob! Bijkomen doe je bij Hotel Les Rhododendrons.

6. Paragliden

Voor een goede adrenalinekick ren je gewoon van een besneeuwde berg af. Natuurlijk wel mét scherm. Dat vrije gevoel en het uitzicht op die besneeuwde bergen en dorpjes in vogelperspectief vergeet je nooit meer!

7. Tokkelen

Als je het doet, moet je het goed doen. Met je hoofd naar voren van de langste tokkelbaan ter wereld! Boek maar alvast voor Tyrolienne in Val Thorens, dan weet je binnenkort hoe het voelt om met 100 km/u door de lucht te vliegen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/wintersport-oostenrijk-top-5-accommodaties/”]

Beeld: Fun Pro.

8. Zorbing

Zorbing moet je niet ná het après-skiën doen. Je rolt namelijk in een gigantische kunstof bal van de piste. Is niet alleen lachen, gieren, brullen in je uppie: je kunt ook met z’n tweetjes in zo’n zorbing-bal kruipen in Flachau. Leuk als je bij Hotel Tauernhof logeert.

IJskarten bij de Uithof

9. Karten op ijs

Scheuren doe je niet alleen vanaf de piste, maar ook op de kartbaan. Op ijs! Je rijdt op banden met spikes, waardoor je iets meer grip hebt. Maar het is alsnog een kunst. IJskarten kan in het Zwitserse Verbier, maar ook in Saalbach (Oostenrijk) en Breuil Cervinia (Italië).

Beeld: Snowplaza.

10. Pistenbully (mee)rijden

Wist je dat er geen pistebully-opleiding bestaat maar het een kwestie van ‘gewoon doen’ is? En tóch ligt die piste er iedere ochtend weer perfect bij. Hoe doen ze dat toch? Meerijden kan in het Pitztal, Hochfügen, het Zillertal, Montafon en Zell am See-Kaprun bijvoorbeeld. Reserveren gewenst – voordat je op wintersportvakantie gaat!

Heb je de smaak wat betreft winterse activiteiten buiten de lange latten helemaal te pakken? Lees dan ook het artikel ‘10 x alternatieve wintersporten’.

Waar vier jij het liefst je wintersportvakantie? Laat het ons weten in een reactie óf deel je ervaring in een review.