10 tips voor een geslaagde campingvakantie

Redactie - 9 maart 2018

10 tips voor een geslaagde campingvakantie

Redactie - 9 maart 2018

De meeste Nederlanders zijn er gek op: een campingvakantie. Maar om van kamperen echt een succes te maken, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal praktische zaken. Met deze tien tips voor een geslaagde campingvakantie wordt kamperen een eitje.

kamperen

1. Zorg dat je kampeeruitrusting compleet is (en werkt)

Samen rustig een tent opzetten of de caravan op z’n plek zetten: het is niet iedereen gegeven. Maar het is wel een slecht begin van je vakantie als je meteen met slaande ruzie op je kampeerplek staat. Probeer je kampeeruitrusting daarom thuis al uit en zorg dat je alle benodigdheden bij je hebt. Dan hoef je in elk geval geen ruzie te maken over wie vergeten is de haringen mee te nemen.

2. Kies de beste plek van de camping uit

Kamperen is extra leuk als je op een prachtige plek staat, met uitzicht over bergen, meren of zee. Maar je moet met meer dingen rekening houden dan met uitzicht alleen. Zorg bijvoorbeeld dat je niet té dicht bij het toiletgebouw staat, om herrie te voorkomen. Te ver weg is ook niet fijn, want dan moet je je toiletbezoek gaan plannen. Kampeer je op een mooie heuvel, ga dan wel met je hoofd naar boven liggen. Kortom: het kiezen van de beste staanplaats vergt heel wat strategisch denkwerk!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/kamperen/3-x-koken-op-kampvuurtje/”]

Kamperen

3. Kies een kampeervorm die bij je past

Kies vooral een kampeervorm die bij je past. Je kunt op de bonnefooi gaan kamperen in Zweden, verblijven op een luxe camping in Zuid-Frankrijk of lekker naar de glamping in Italië. Een tip voor een geweldige glamping in Italië is Camping Vidor Family & Wellness Resort, prachtig gelegen in de bergen van Zuid-Tirol. Liever naar Frankrijk? Dan is de kleinschalige Camping Le Port in Bretagne een aanrader. Direct aan het strand, dus je hebt alles voorhanden om lekker te relaxen!

Kamperen

4. Verzamel wat handige kampeerrecepten

Vind je het fijn om af en toe zelf te koken op de camping, maar wil je het jezelf niet te moeilijk maken? Zorg dan dat je een lijstje met handige recepten meeneemt, met gerechten die makkelijk en snel te maken zijn. Extra leuk: neem een aantal goede barbecuerecepten mee. Vaak weinig werk en een barbecue geeft je het ultieme vakantiegevoel.

5. Maak een checklist voor je kampeervakantie

Voor een kampeervakantie moet je heel wat meenemen. Denk alleen maar aan je kampeeruitrusting en kookgerei. Het is daarom noodzakelijk om een goede checklist te maken, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Via internet kun je verschillende checklistst downloaden, opgesteld door echte kampeerexperts. Als je die volgt kan er niets meer misgaan.

Kamperen

6. Zorg dat je comfortabel kunt kamperen

Kamperen hoeft niet gelijk te staan aan afzien, dus verwen jezelf een beetje. Je hebt tenslotte vakantie! Neem bijvoorbeeld een fijne ligstoel mee, zorg voor een goed luchtbed en een fijne slaapzak (of je eigen dekbed). Zo kom je de nachten op de camping zonder problemen door. Kampeer je op een frisse plek, zorg dan dat je het ’s nachts niet koud krijgt. Een extra fleecedekentje doet wonderen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/wildkamperen-europa/”]

7. Bescherm jezelf tegen insecten

Niets zo vervelend als lek gestoken worden door muggen en ander ongedierte. Neem daarom goede maatregelen en zorg dat je voldoende anti-muggenspray bij je hebt. Pas ook op voor teken. Controleer je armen en benen regelmatig en haal een teek zo snel mogelijk weg. Je kunt speciale tekenpennen kopen, waarmee je het beestje zo weghaalt.

8. Eerste keer kamperen? Leen spullen!

Ga je voor de eerste keer kamperen, besteed dan niet meteen voor een kapitaal aan kampeerspullen. Wie weet is kamperen toch niet jouw vakantie en dan zit je met al die spullen. Leen zoveel mogelijk van anderen, of huur materialen. Daar kun je je in elk geval geen buil aan vallen.

Kamperen natuur Lombardije

9. Houd rekening met slecht weer – neem spelletjes mee!

Kamperen is leuk, totdat het slecht weer wordt. Om te voorkomen dat je met het hele gezin zit te mokken in je tent, is het handig om spelletjes en ander vermaak mee te nemen. Een laptop of iPad met series en films erop is ook een uitkomst. Zowel voor jou als voor je kinderen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/top-10-beste-gewaardeerde-grote-campings-nederland/”]

 10. Zorg dat je auto en caravan in topconditie zijn

Je moet er niet aan denken: ergens stranden met je auto of caravan vol kampeerspullen. Zorg daarom voor vertrek dat je auto en caravan helemaal in orde zijn en laat alles checken bij een garage. Dat voorkomt problemen onderweg.

Heb jij tips voor een campingvakantie? Laat het weten in de comments!

SaveSave