10x de mooiste bioscoopzalen ter wereld

Redactie - 13 september 2017

10x de mooiste bioscoopzalen ter wereld

Redactie - 13 september 2017

Naar de bioscoop gaan is altijd een feest. Spannende of juist romantische films zien en wegkruipen in zachte rode stoelen met een enorme bak popcorn erbij. Lekker toch? Een bioscoopbezoek wordt nóg leuker in een van deze bioscopen. Vanuit een bootje, liggend in een bed of dobberend vanuit een hot tub naar het grote doek kijken.

Wij vonden de 10 mooiste bioscoopzalen ter wereld. Waar zou jij wel een filmpje willen kijken?

Foto: Facebook.com/PatheTuschinski

1. Pathé Tuschinski – Amsterdam

Eén van de mooiste bioscoopzalen ter wereld vind je gewoon in Amsterdam: Pathé Tuschinski. Middenin het centrum van onze hoofdstad vind je deze oude theaterzaal omgebouwd tot bioscoop. Je ziet al allerlei moois in de lobby en als je eenmaal de zaal binnenloopt is het maar lastig om je ogen op het scherm gericht te houden. Wij raden een avondje film in deze bioscoop zeker aan!

2. Sci-fi Dine-in Theater in Disney’s Hollywood Studios – Orlando

Een groter feest bestaat niet, met de familie naar Walt Disney World! In het Sci-Fi Dine-in theater kun je vanuit een auto een hapje eten en tegelijkertijd een film kijken. Zie jij jezelf al zitten in zo’n grote ouderwetse slee?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/wonderschone-watervallen/”]

Foto: Facebook.com/CinetecaMadrid

3. Cineteca del Madrid – Madrid

Oké je gaat vast niet speciaal naar Madrid om naar de bioscoop te gaan, maar als je er dan toch bent kun je net zo goed een bezoek brengen aan Cineteca de el Matadero. Een oud slachthuis is hier omgetoverd tot bioscoop. En wat voor een!

Foto: Facebook.com/UraniaBudapest

4. Urania National Film Theatre – Boedapest

Dit is niet zomaar een bioscoop, dit is een filmtheater. Urania is gebouwd in 1880 als een muziek- en danszaal en werd negen jaar later pas voor het eerst als bioscoop gebruikt. Er vinden hier jaarlijks vele filmfestivals en culturele evenementen plaats. Je vindt de bioscoop in Boedapest.

Mooiste bioscoopzalen - Movie Theater in ParisMooiste bioscoopzalen - Movie Theater in Paris

Foto: lutetia.canalblog.com

5. Movie Theater – Parijs

Wil je in deze bioscoop in Parijs een film kijken dan heb je een reddingsvest nodig. Je kijkt namelijk naar de film vanuit een bootje dobberend op het water. Geen drive-in maar een drijf-in dus eigenlijk.

Foto: Facebook.com/HotTubCinema

6. Hot Tub Cinema – Londen

Tijdens een weekendje Londen kun je prima een bezoek brengen aan de bioscoop. Daar is niks raars aan, maar het wordt wel vreemd als je alleen welkom bent in zwemkleding. Toch is dat hier het geval, want film kijken doe je hier vanuit een opblaasbare hot tub. Je vindt de hot tub cinema tegenwoordig trouwens in veel meer Engelse steden en af en toe ook in Nederland!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/in-beeld/de-mooiste-eilanden-ter-wereld/”]

Foto: Facebook.com/foxtheatredetroit

7. Fox Theatre – Detroit

Wanneer je in het Amerikaanse Detroit bent is het zeker de moeite waard om even binnen te lopen in het Fox theater. In dit immens groter theater is ruimte voor maar liefst 5000 personen!

8. Museum Lichtspiele – München

Dit bijzondere museum is een van de twee oudste bioscopen in München en opende in 1910 haar deuren. Waar het eerst een dans- en theaterzaal was, kwam er later ook een bioscoop bij. Naast de wekelijkse Rocky Horror Picture Show toont het Museum Lichtspiele vaak minder bekende films en films in de oorspronkelijke taal (wat in Duitsland vrij ongebruikelijk is).

Foto: Facebook.com/ElectricCinema

9. Electric Cinema – Londen

Film kijken in een echte loveseat? Dan moet je naar Electric Cinema in Londen! Hier vind je op de eerste rij enorme bedden (of grote stoelen) waar je heerlijk in kunt relaxen tijdens het kijken naar het scherm. Genieten!

10. Service bioscoop Hollywoud – Almkerk

Service bioscoop hollywood

Foto: Erik de Brouwer

Hollywoud in het Brabantse Almkerk is een service bioscoop. De naam zegt het al: je wordt hier tijdens de film op je wenken bediend. Hapjes en drankjes bestel je met één druk op de knop vanuit je luie bioscoopstoel.

Heb jij een andere favoriete bioscoop? Laat het ons dan in de reacties hieronder weten.