5x de favoriete stranden van locals op Grieks eiland Samos

Redactie - 10 april 2017

5x de favoriete stranden van locals op Grieks eiland Samos

Redactie - 10 april 2017

Stel je voor: iedere dag zonderjassenweer. Of beter nog: je hele collectie zomerse jurkjes ziet ineens het zonlicht! Wonen op een Grieks eiland, dat lijkt ons wel wat. Bijvoorbeeld op het groene en vriendelijke Samos, waar je nooit ver van een strand zit. Wij gaan samen met een lokale reisleider op zoek naar de rustigste en mooiste stranden.

beste stranden samos

Beeld: Zoover-blogger Marloes.

Eén van de weinige zandstranden op het eiland: Psili Ammos

We vervloeken dat zand tussen ons billen weleens, maar als je de hele vakantie je handdoekje op de kiezels moet spreiden, wil je ineens niets liever dan een zandstrand. Gelukkig zijn die er ook op Samos. Aan de zuidoostkant van het eiland, tussen de plaatsjes Tourkomilonas en Klima en de strandjes Krokou en Mykali ligt Psili Ammos. Nu klinkt dat als een heel bijzondere naam, maar stiekem betekent Psili Ammos gewoon zoiets als zandstrand. Kom je dus ergens anders op het eiland voorbij een ‘Psili Ammos’. Stop de huurauto, een zandstrand is nabij!

Accommodatie in de buurt: Hotel St. Nicholas (Psili Ammos).

⛵????????#mourtia #sunset #samos #greece #beach #blueocean #happy #vacation #flowers #bluesky

A post shared by Angelica Richter (@angelicarichter_) on

Mourtia: kiezelstrandje bij Kamara

Dit strandje is misschien in eerste instantie wat lastig te vinden, maar via het dorp Kamara is het niet ver meer. Van boven is Mourtia echt zo’n ‘wouw-strand’ waar je jezelf eerst even in je arm moet knijpen voordat je besluit af te dalen naar de zee, je handdoek uitrolt en een duik neemt in het azuurblauwe water. Het is er meestal gelukkig niet heel druk, maar wel érg warm. Schaduw vind je hier niet snel. Heb je het na een uurtje bakken wel gezien? Bezoek dan het Zoodochou Pigis-klooster op de weg terug naar je hotel.

Accommodatie in de buurt: Hotel Andromeda (Samos-stad).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/10-x-eilandhoppen-griekenland/”]

beste stranden samos

Beeld: nu verklappen we gelijk waar Marloes haar Zoover-profielfoto maakte – de kustlijn van Samiopoula. Het strandje vind je verderop.

Het (bounty)strand van ’t eilandje Samiopoula

Als je hier geen foto’s wilt maken, dan weten we het ook niet meer. Instagramwaardig op z’n minst. Hier waan je je best wel een beetje op een bountystrand. Er is alleen één kleine maar aan dit strand. Je kunt er met de huurauto niet komen. Je moet ervoor met de boot naar Samiopoula (wat klein Samos betekent) varen.

beste stranden samos

Beeld: Zoover-blogger Marloes.

Dit eiland wordt regelmatig bezocht tijdens excursies, dus helemaal alleen ben je er – ondanks dat er maar twee mensen wonen – nooit. Maar dat vergeet je snel door de schoonheid van de natuur en de vaak luxe boten die er van anker gaan.

Accommodatie in de buurt: Doryssa Seaside Resort (vanaf Pythagorion vertrekken meerdere dagen per week excursies).

#livadaki beach#vathi#samos#greece

A post shared by Ferhunde Toklu (@ferhundetoklu) on

Het Livadaki-strand (dichtbij Samos-stad)

De rit ernaartoe (twintig minuutjes vanaf Samos-stad) kan wat avontuurlijk uitpakken door de rotsen, maar het heldere water en het prachtige strand is het zeker waard. Kortom: een geweldig baaitje waar je heerlijk tot rust komt. Er is zelfs een leuke strandtent met gratis kano’s! En als je geluk hebt spot je hier nog een wilde zeeleeuw.

Accommodatie in de buurt: Hotel Virginia (Samos-stad).

Zwemmen in een grot bij het Kaladakia-strand

Ineens, vanuit het niets, verschijnt het kleine strand van Kaladakia. Je vindt het in het zuiden van Samos, vlakbij Balos Koumeika. En niet veel mensen weten hier (nog) van, dus grote kans dat je weinig andere vakantiegangers spot. Hoewel, sinds kort staat er op vijfhonderd meter afstand een groot hotel, dus écht ongerept is het niet meer.

#Tipvanzoover: aan de linkerkant van het strand kun je door een grot zwemmen. Een echte aanrader, maar wel mét snorkelmateriaal zodat je er optimaal van kunt genieten!

Accommodatie in de buurt: Villa Mandilada Village (in Koumeika).

Heb jij eerder op Samos vakantie gevierd? Deel je ervaringen met vakantieliefhebbers in een review of reactie.