Vrouwvriendelijke hotels

Redactie - 12 november 2009

Vrouwvriendelijke hotels

Redactie - 12 november 2009

Ritz-MadridVrouwelijke zakenreizigers zouden -volgens Hotels.com- regelmatig de indruk krijgen dat hotels zich enkel richten op de mannelijke zakenreiziger. Daarom selecteerde de boekingswebsite ‘de meest vrouwvriendelijke hotels’. Hotelketens doen in veel gevallen te weinig om vrouwen een gevoel van veiligheid en zekerheid te geven gedurende hun zakelijke trip. Veiligheid is voor vrouwelijke reizigers zeer belangrijk, vooral als zij alleen reizen. Hotels.com, expert op gebied van vrouwvriendelijke hotels, nam de situatie onder de loep en keek in haar portfolio naar de meest vrouwvriendelijke hotels.

Pakken

In vrijwel elk (zakelijk) hotel zijn hangers voor pakken te vinden. Hangers voor een mantelpakje vindt men echter zelden. In de minibar is een variëteit aan alcoholische versnaperingen als whisky, jenever of rum; een gezond sapje of een stuk fruit is een zeldzaamheid.

 

Wensen

Veel vrouwelijke zakenreizigers hebben behoefte aan hotels die tegemoet komen aan hun wensen. De volgende hotels houden rekening met de wensen van de vrouw.

Hilton Hotel *****, Keulen

Drukke, stressvolle zakenvrouwen maken een goede keus met het designer-boutique hotel Hilton Cologne in Keulen. Om nieuwe energie op te doen levert het hotel yogamatten en instructie dvd’s. Daarnaast heeft het hotel ‘women only floors’. Zoals dit al doet vermoeden: geen toegang voor mannen.

Grand Hotel *****, Oslo

Zelden zijn er gezonde snacks of dranken te vinden in de minibar. Toch willen vele vrouwen zich graag houden aan hun dieet. Het Grand Hotel Oslo in het hart van de hoofdstad van Noorwegen zal precies naar de smaak zijn van de ambitieuze vrouw. Niet alleen het door vrouwen ontworpen gebouw en interieur zal hen aanspreken maar ook de room service. Hier wordt namelijk speciaal rekening gehouden met het eetpatroon en de eetwensen van de zakenvrouw.

Hotel H10 Marina****, Barcelona

Wat is voor veel vrouwen belangrijk: kleding. Voor een weekendje weg heeft een dame een grote koffer nodig en ook bij een zakenreis wil de vrouw genoeg keuzemogelijkheid hebben voor de perfecte outfit. Hotels H10 in Barcelona denkt met de dames mee en biedt inloopgarderobes waar je u tegen zegt. Om de outfits goed te matchen met haar en make-up, is in de badkamer een extra grote spiegel en hypermoderne haarföhn.

Ritz*****, Madrid

Het Ritz in Madrid is ongetwijfeld een van de meest elegante en meest exclusieve hotels in Europa. Met name voor de dames raakt het hotel de juiste snaar met ring-houders van kristal en verwarmde spiegels zodat deze niet beslaan na het douchen. Een ander hoogstandje: een klein bankje in de douche waar vrouwen hun benen op kunnen laten rusten bij het scheren.

W-Hotels****, New York

De oprichters van de W-hotels in New York herkennen als geen ander dat vrouwen van tegenwoordig hoge eisen stellen aan exclusieve service. In geen enkele andere stad of hotel is men meer gewend aan de ‘vrouwelijke noodgevallen’.

Wanneer een outfit niet matcht met de make-up is een oplossing nabij. De ‘emergency kits’ in de badkamer bevatten lipgloss, oogschaduw, mascara en parfum. Mislukt alles? Dan leen je snel en makkelijk het onmisbare kledingstuk in elke vrouwelijke garderobe, de ‘little black dress’, bij de informatiebalie. Maar dan wel een designer exemplaar van Ira von Fürstenberg natuurlijk.

Hotel Artemisia***, Berlijn

Voor wie werkelijk complete rust en eigen tijd zoekt na het zakendoen adviseert Hotels.com het Hotel Artemisia in Berlijn. Dit hotel is het eerste exclusieve hotel voor vrouwen. Geen mannen toegestaan. Op en top vrouwelijk.

Bron: Hotels.com