Bij een stedentrip denk je al snel aan Londen, Parijs of Barcelona. Maarre… waarom eigenlijk je vrije dag verspillen aan lange vliegreizen als er zoveel moois om de hoek ligt? Voor de volgende stedentrips hoef je ons kleine kikkerlandje niet eens te verlaten.

Stedentrips in Nederland - Valkenburg
Valkenburg: onhollands hoge heuvels en luxe bubbels

Bubbelen in een wellnessresort, wandelen door de natuur, shoppen, wijntjes drinken… hoe kies je de leukste stedentrips in Nederland uit als er zóveel dingen zijn die je zou willen doen? In Valkenburg prop je al die activiteiten moeiteloos in één (lang) weekend. Begin je stedentrip met een ontdekkingstocht door het gezellige centrum en een extra groot stuk Limburgse vlaai. Duik vervolgens de Fluweelengrot in en maak een wandeling door de groene heuvels. Die saunasessie bij wellnesscentrum Thermae 2000 zal daarna extra goed voelen! En overnachten? Ook romantische hotels zijn er genoeg in Valkenburg. Zoals Zoover Gold Award winnaar Hotel Hulsman in het hart van de stad. Of het gemoedelijke Hotel Botterweck, dat volgens jullie supergastvrij is.

Stedentrips in Nederland - LeeuwardenCultuur snuiven voor gevorderden in Leeuwarden

Leeuwarden is hip & happening. Busladingen toeristen uit binnen- en buitenland weten dit jaar hun weg te vinden naar deze Friese trots. Ben je verrast? Dan wordt het de hoogste tijd dat je zelf een kijkje gaat nemen in deze Culturele Hoofdstad van 2018! De vele terrasjes en musea van deze historische hoofdstad staan garant voor een van de leukste stedentrips in Nederland. Aanraders volgens de Zoover reviewers zijn onder andere het Fries Museum en het Natuurmuseum Fryslan. Nog een tip: volgens jullie is gastvrouw Marieke van Bed and Breakfast De Dream fantastisch. ‘Na één nacht slapen in De Dream wil je nooit meer wat anders!‘, meldt reviewer Marie enthousiast.

Stedentrips in Nederland - AlkmaarVerborgen stedentrips in Nederland: Alkmaar

In Noord-Holland zit je al snel goed als je het hebt over stedentrips in Nederland. Met zowel wereldstad Amsterdam als shopwalhalla Haarlem binnen de provinciegrenzen, zou je Alkmaar bijna over het hoofd zien. Zonde! Niet voor niets geven jullie de historische kaasstad samen maar liefst een 8,7. Loop vooral even langs het statige Waaggebouw en de Grote Sint Laurenskerk. Overnacht bovendien bij Hotel Stad en Land en je kunt je dag beginnen met een mega-ontbijtbuffet (‘daar kun je heel wat uurtjes op teren,’ aldus reviewer Ineke) in een huiselijk sfeertje (‘wat een bijzonder vriendelijke en vrolijke mensen werken daar!‘ , schrijven Marianne en Nico).

Welke stedentrips in Nederland heb jij al gemaakt? Waren het aanraders of juist helemaal niet? Deel je ervaringen in een review!


Ontdek Nederland met NS! Profiteer nu van extra korting dankzij deze speciale acties en coupons!

Volg Zoover ook op Instagram voor de mooiste vakantiefoto's en leukste winacties!  

Uitgelichte berichten

Sylvia

Redacteur

29 mei - 2018

Reacties