Verblijven in Bakoe tijdens het EK 2020: alles wat je moet weten!

Redactie - 2 maart 2020

Verblijven in Bakoe tijdens het EK 2020: alles wat je moet weten!

Redactie - 2 maart 2020

Huh, verblijven in Bakoe? Een van de meest opvallende plaatsen van de EK speelsteden is zonder twijfel Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Ben je van plan om de wedstrijden te bezoeken? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor een geslaagd verblijf in deze mysterieuze stad.

Verblijven in Bakoe?

Op ongeveer 8 uur vliegen vanaf Schiphol ligt de hoofdstad van Azerbeidzjan. Zeggen dat Bakoe een gevarieerde bestemming is, is een understatement. Historische bouwwerken worden subtiel afgewisseld met moderne architectuur, net zoals de uitgestrekte natuur dat doet met de bruisende boulevard. Een in het oog springend bouwwerk heeft een directe link met het EK 2020: het Olympisch Stadion in Bakoe met maar liefst 69.870 zitplaatsen. Hier worden natuurlijk ook de wedstrijden gespeeld, te weten drie groepswedstrijden én een kwartfinale. Buiten de wedstrijden om is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Als je er dan toch bent…

Bezienswaardigheden in Bakoe

Tijdens een ondekkingtocht is het interessant om zowel het oude als het moderne aspect van de stad mee te krijgen. De relatieve nieuwbouw, en dan met name de erg opvallende skyline, heeft precies de uitstraling die je bij een rijke oliestaat zou verwachten. Maar dat maakt het niet minder indrukwekkend! Misschien nog wel boeiender is de historische binnenstad (Ichari-Shahar) waar de oorspronkelijke sfeer van de stad nog altijd voelbaar is. Niet voor niets is het oude centrum opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

 

Absolute must sees zijn het Paleis van de Shirvanshah, de Maagdentoren en het indrukwekkende tapijtmuseum. Alleen de buitenkant van laatstgenoemde is al de moeite van een bezoek waard: het museum heeft de vorm van een heus opgerold tapijt! Hier kun je moeiteloos een dagdeel doorbrengen.

Ontdek lokaal Bakoe bij restaurants

Nergens komt de sfeer van een stad tijdens je stedentrip zo goed naar voren als bij een sfeervol, lokaal restaurant. Ook in Bakoe is dat niet anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van het kleurrijke Portofino Lounge & Café? Dit restaurant staat bekend vanwege de zeer goede service én natuurlijk de gevarieerde kaart met heerlijke lokale gerechten. Ook als je een shisha wilt roken (je bent immers in Bakoe) ben je hier aan het juiste adres. Een andere hotspot is restaurant Malacannes 145. De inrichting is sfeervol en toeristen worden met enthousiasme onthaald. Kies een gerecht van je voorkeur of laat je verrassen door lokale lekkernijen. Eet smakelijk!

verblijven in Bakoe

Winkelen

Het zal geen verrassing zijn dat je in Bakoe ook naar hartenlust kunt shoppen. Bezoek een willekeurig overdekt winkelcentrum en je bent gegarandeerd een dagdeel onder de pannen. Natuurlijk strijk je tussendoor neer op een gezellig, hip café voor een kopje koffie of lokale thee. Liever wat tijd buiten doorbrengen? Flaneer dan over de levendige boulevard terwijl je uitkijkt over de Kaspische Zee. Het ruisen van de palmbomen geeft je onherroepelijk een vakantiegevoel.

Overnachten in Bakoe

Als je wilt verblijven in Bakoe heb je een ruime keuze uit traditionele én westerse hotels. Hotel Ganjali Plaza is een lieflijke accommodatie met goede faciliteiten en centrale ligging. Low budget verblijven? Kies dan voor een hostel! De meeste hostels in Bakoe liggen in de buurt van de levendige boulevard, zijn modern en je komt er eenvoudig in contact met andere toeristen. Wat je ook kiest: het loont om vooraf te bedenken wat je, naast natuurlijk de wedstrijden van het EK 2020, allemaal wilt zien en doen. Kies vervolgens een strategisch gelegen accommodatie en je haalt het maximale uit je verblijf in Bakoe.