Stedentrip naar Hannover: ontdek de stad in 10 doe-tips

Redactie - 24 september 2019

Stedentrip naar Hannover: ontdek de stad in 10 doe-tips

Redactie - 24 september 2019

Dol op stedentrips? Dan heb je Parijs, Londen en Praag vast gezien. Al eens aan onze oosterburen gedacht? Duitsland is een prachtig, veelzijdig land én lekker dichtbij. Een stedentrip-topper is Hannover. Binnen een paar uurtjes met de trein verkeer je direct in vakantiesferen.

Bekijk in bovenstaande video wat een leuk weekend Bonnie met haar vriendinnen in Hannover heeft beleefd en lees de tips voor een topweekend in buurland Duitsland.

1. Wandel de ‘Rode Draad’

Een stad kun je natuurlijk op allerlei manieren ontdekken, bijvoorbeeld via een hop-on hop-off-bus of op de fiets. Maar in Hannover kun je de Rode Draad lopen, dat is een rood geverfde lijn die je in 4.200 meter langs 36 highlights van de stad voert. Het Rode Draad-stadsgidsje haal je bij het toeristenbureau op het station of in het Neues Rathaus, waar je trouwens sowieso echt even naartoe moet, zie tip 4. hannover centrum

2. Op naar het oude centrum

In het oude centrum vind je onder meer het Altes Rathaus, de Marktkerk en superveel typisch Duitse vakwerkhuizen. Weetje: Hannover is tijdens de WOII voor 80% platgebombardeerd, zo ook de vakwerkhuizen. De meeste exemplaren die je nu ziet zijn vakwerkhuizen die na WOII opnieuw opgebouwd zijn. Nee, niet nieuw… ze hebben deze huizen destijds uit dorpjes en steden in de buurt gehaald, om ze in het oude centrum van Hannover weer op te tuigen. Lekkere koffie- en theeadressen (met taart!):

  • Coffee & Choc – Kreuzstraße 1
  • Teestübchen – Ballhofplatz 2

3. Vlooienmarktshoppen aan de Leine

Wild van vintagespulletjes? Dan mag je de rommelmarkt op zaterdagochtend (aan de Leine rivier) niet overslaan. Je vindt er echt van alles, van oude Keulse potten tot schilderijen die best eens stiekem van vergeten grootmeesters zouden kunnen zijn. [article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/doen-in-duitsland-5-tips/”]

4. Het uitzicht vanaf Das Neue Rathaus

Hannovers Neues Rathaus stamt uit 1901 en verving destijds het Altes Rathaus, uit 1410. Het behoort tot een van de beroemdste herkenningspunten van de stad. Wat een bezoek aan Das Neue Rathaus extra leuk maakt, is dat je helemaal naar de top kunt. Insta-waardig op zijn minst!

5. Shop till you drop, of ehhh, Einkaufen bis zum Umfallen

Gek op shoppen? Dan kun je lekker los in Hannover. Als je het station uitkomt, loop je direct de grote winkelstraat in met aan weerszijden winkels en warenhuizen. Verder zijn er genoeg andere steegjes en straatjes die garant staan voor echt winkelgenot.

6. Even bijtanken bij Herrenhäusen Gärten

Ontsnap even aan de drukte van de stad en pak de metro naar Herrenhäusen Gärten (de rit duurt tien minuutjes vanuit het centrum). Herrenhäusen Gärten is een grote verrassing: een oase van rust met prachtige tuinen, doolhoven, fonteinen en gouden beelden. Heel bijzonder is de Große Fontäne, die soms wel 75 meter hoog spuit.

7. Chillen bij rooftopbar Schöne Aussichten

Na een dagje struinen door een stad is niets lekkerder dan je schoenen uitschoppen, je voeten in het zand planten en lekker naar een muziekje op een strandbed luisteren. Rooftopbar Schöne Aussichten bevindt zich op het dak van een parkeergarage (Parkdeck Roselerstraße 7) en is echt dé plek om je dag in stijl af te sluiten. [article href=”http://www.zoover.nl/blog/zoover-awards/7x-accommodaties-duitsland/”]

8. Vergeet geen cash

Hannover is een hele moderne stad, maar als je een lekker hapje of een borrel en een biertje voor een Lüttje Lage bestelt, kun je vaak alleen cash betalen.

9. Het wijkje Linden

Even buiten het stadscentrum ligt Linden. Een wijk vol leuke cafeetjes, boetiekjes en op zaterdag een marktje waar de locals hun boodschappen doen. Vanuit het centrum wandel je er in een half uurtje naartoe. Je komt dan door een stoer urbangedeelte van de stad met streetart en vervallen gebouwen.

10. Pak de trein

Tipje: nimm den Zug. Vanuit Amsterdam ben je met 4 uur in Hannover en zit je direct in het centrum. In de trein zelf kun je natuurlijk heerlijk Netflixen, lezen, genieten van het uitzicht of een dutje doen… Hotels die je voorgangers goed bevallen zijn, zijn Hotel Kokenhof en Hotel DORMERO Hannover.

Heb jij al zin gekregen in een stedentrip naar Hannover? Ontdek meer over deze leuke Duitse stad op visit-hannover.com.