Stedentrip in Griekenland? Check Thessaloniki!

Redactie - 12 januari 2019

Stedentrip in Griekenland? Check Thessaloniki!

Redactie - 12 januari 2019

Bij een stedentrip in Griekenland denk je natuurlijk aan Athene. Maar wist je dat Thessaloniki nóg hoger scoort als stedentripbestemming? Samen geven jullie deze tweede stad van Griekenland maar liefst een 8,5. Tijd om Thessaloniki te ontdekken! Hierbij drie must-do’s in deze kleurrijke stad.

ThessalonikiStedentrip in Griekenland: sfeervol Thessaloniki

Geen zin in busladingen vol medetoeristen bij die ene highlight? Ga voor onontdekt Thessaloniki en je krijgt het beste van twee werelden. Wèl een paar spectaculaire topsights maar niet de enorme crowds die grote zus Athene jaarlijks te verstouwen krijgt. Pak een directe vlucht vanaf Schiphol of Eindhoven en je weekendje weg in Griekenland kan beginnen!

Ben je benieuwd waar je kunt overnachten in Thessaloniki? Check Hotel The Met aan de rand van de stad en gebruik de gratis shuttle service naar het centrum. Of ga voor Hotel Luxembourg en verblijf midden in het centrum. Beide hotels krijgen topscores van de Zoover reviewers.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/overwinteren-in-griekenland/”]

Thessaloniki - Stedentrip in Griekenland

Stadsmuren in Thessaloniki

1. Bezoek de Witte Toren

Waar Athene de Acropolis heeft, heeft Thessaloniki de Witte Toren. Ooit was de toren onderdeel van een imposant kasteel en hij prijkt al eeuwen aan de boulevard van Thessaloniki. Vandaag de dag is de Witte Toren de must-see van de stad. Geen ansichtkaart, asbak of tafelkleed in de souvenirwinkel kan zonder deze (stiekem niet zo witte) toren. Wat je er kunt doen? Genieten van het uitzicht over de stad en de kust en binnenlopen bij het historische museum in de toren. Onze tip: ga vooral langs bij de Witte Toren in de avond. De boulevard is dé ontmoetingsplek voor (jonge) locals. Extra gezellig!

Ouzo Griekenland

2. Pak een terrasje in Ladadika

In de nauwe straatjes van de wijk Ladadika merk je al snel dat Thessaloniki een echte studentenstad is. De café-dichtheid is gigantisch en je hebt er bovendien keuze uit talrijke betaalbare restaurants. De wijk ligt recht naast de haven en was tijdens de Ottomaanse periode de locatie van een levendige markt. Vandaag is de kleurrijke wijk cultureel erfgoed en zijn de autovrije straatjes een verademing om doorheen te struinen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/ontdekken/wist-je-dat-je-kunt-skien-in-griekenland/”]

Grieks eten

3. Ontdek de tsipouradika

Tsipouradika? Tsipouradika! Tijdens je stedentrip in Griekenland kun je er niet om heen. Voor de duidelijkheid: een tsipouradika is een taverne. Dé plek in Thessaloniki om echt Grieks te eten. Rondom Thessaloniki’s Athonos Square zitten een paar van de beste taverne’s van heel Griekenland. Gegrilde groentes, verse octopus, feta, salades: je kunt er eindeloos lekker eten. En het leuke is, het is ook nog eens heerlijk betaalbaar. Verwacht een bizar aantal piepkleine tafeltjes op een sfeervolle locatie vol gezellig geroezemoes.

Een stedentrip in Griekenland gedaan? Thessaloniki ontdekt? Schrijf een review!