Bremen en Bremerhaven is de perfecte combi voor een stedentrip

Redactie - 16 juli 2019

Bremen en Bremerhaven is de perfecte combi voor een stedentrip

Redactie - 16 juli 2019

Op stedentrip in Duitsland? Bezoek dan zustersteden Bremen en Bremerhaven: de ideale combi! Deze steden liggen op nog geen twee uur rijden van de Nederlandse grens. En natuurlijk valt er in beide steden genoeg leuks te zien en beleven. Dit zijn de highlights.

© Beeld | BTZ Bremen Foto Jonas Ginter

Hoewel Bremen en Bremerhaven dus een setje zijn, zijn ze toch heel verschillend. Het historische, sprookjesachtige Bremen versus het maritieme Bremerhaven. De perfecte combinatie dus voor een veelzijdig weekend weg. Wij laten je graag kennis maken met deze boeiende steden en vertellen je natuurlijk welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/dit-zijn-de-leukste-plekjes-van-hip-en-historisch-bremen/”]

Start je stedentrip in Bremen

Bremen is nog relatief onbekend bij Nederlanders, maar deze stad heeft genoeg leuks voor je in petto. Bremen heeft een rijk verleden, dus historische gebouwen genoeg in het stadshart. Maar je vindt in Bremen ook hippe wijkjes met leuke koffietentjes, vintagewinkels en kleurrijke street art. En alsof dat niet genoeg is kun je er ook lekker ontspannen op de promenade langs de Weser rivier. En overnachten doe je aan de waterkant bij Steigenberger Hotel Bremen.

© Beeld | WFB/Jonas Ginter

Wat te zien en doen in Bremen?

Wanneer je in Bremen bent, ontkom je niet aan een bezoekje aan de Marktplatz. Op dit centrale plein ga je even terug in de tijd. Neem een kijkje in het gotische Rathaus en beklim de torens van de Dom van Bremen voor een magnifiek uitzicht. Wandel vervolgens door naar de Weserpromenade om een terrasje te pakken aan de waterkant. Ben je liever op het water te vinden? Stap dan aan boord voor een mini cruise. Of huur zelf een roeibootje in het Bürgerpark voor een romantisch tochtje door dit groene paradijs. Ook leuk: huur een fiets. Bremen is namelijk zeer geschikt om op een stalen ros te ontdekken. Trek gekregen? Voor lekker eten en drinken moet je in de oudste wijk zijn: het sprookjesachtige Schnoorviertel.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/een-stedentrip-neurenberg-staat-garant-voor-sfeer-geschiedenis-en-lol-voor-jong-en-oud/”]

© Beeld | Hannes Voights

Doorrijden naar Bremerhaven? Goed idee!

Ben je uitgekeken in Bremen? Rijd dan ongeveer zestig kilometer noordwaarts voor een bezoek aan zusterstad Bremerhaven. In deze maritieme parel aan de Duitse Noordzee barst het van de moderne architectuur en interessante musea. En niet te vergeten: een imposante haven. Bovendien is Bremerhaven een belangrijke historische plek. In de 19e en 20e eeuw stapten hier namelijk miljoenen emigranten aan boord voor de overtocht naar Amerika. In het Deutsches Aufwanderer Haus ontdek je de spannende verhalen van deze gelukszoekers.

© Beeld | Erlebnis Bremerhaven – Wolfhard Scheer

Niet te missen highlights in Bremerhaven

Een stedentrip naar Bremerhaven is volgens ons dus een goed idee. Hoogtepunt tijdens je bezoek zal ongetwijfeld het Klimahaus Bremerhaven 8° Ost zijn. In dit fascinerende museum ervaar je tijdens een reis rond de wereld nagenoeg alle klimaatzones: van de hitte in de Sahara tot de vrieskou in Antarctica.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/4-steden-in-duitsland-waar-je-geweest-moet-zijn/”]

Verder mag je natuurlijk niet naar huis voordat je je hebt ondergedompeld in de grootste haven van de stad. Tijdens een rondvaart door de Überseehäfen bewonder je de enorme cruiseschepen en scheepswerven van dichtbij. Ook barst het rondom de haven van de unieke attracties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onderzeeër, een dierentuin en een uitkijkplatform? En aan het eind van de dag eet je natuurlijk een vers visje in een uitmuntend visrestaurant. Waarna je moe maar voldoen je bed induikt bij Hotel Best Western Plus Bremerhaven.

Nog één tip van locals: SAIL Bremerhaven 2020! Ben je wel in voor een Duits avontuur op het water? Zeil mee met de mooiste zeilschepen ter wereld tijdens SAIL van 19 tot 23 augustus 2020. Wees er snel bij, want tickets gaan rap!

Ook enthousiast geworden over deze Duitse steden? Kijk wat er nog meer te ontdekken valt in Bremen en Bremerhaven. Veel plezier!

© Headerbeeld | Jonas Ginter