BinnendiezeDen Bosch is uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Stad’ van Nederland. Wat kun je allemaal doen in deze 800 jaar oude stad? In deze historische stad zijn er talloze bezienswaardigheden, kunnen winkelliefhebbers hun hart ophalen en een jaarlijks terugkerend ritueel: Carnaval.

Bezienswaardigheden

In Den Bosch worden elke dag verschillende rondvaarten georganiseerd over de Binnendieze. Hierbij kun je een historische tocht maken door de binnenstad van Den Bosch. Je moet bij deze tocht niet claustrofobisch zijn, want je zult in de openlucht varen, maar ook  onder de gebouwen door in de duisternis.

Het  Middeleeuwse stadscentrum van Den Bosch is een van de oudste en compleetste van Nederland. Als je midden op het plein gaat staan en rondkijkt zul je de middeleeuwse invloeden terugzien in de gebouwen. Het stadgebouw is een prominent gebouw aan het centrale plein in Den Bosch.

Winkelen

Voor de winkelliefhebbers kun je je hart ophalen in deze stad. Alle grote modeketens kun je terugvinden. Ga naar de Arena of de Orthenstraat. Voor deDen-Bosch-s-Hertogenbosch boetiekjes kun je het beste de Hinthamerstraat bezoeken.

Den Bosch staat natuurlijk bekend om zijn Bossche Bollen. Dit is een lokale lekkernij van slagroom en chocolade. Als je de echt traditionele Bossche Bollen wilt proeven, ga dan naar Jan de Groot.

Carnaval

Carnaval  is hét hoogtepunt in Den Bosch. Carnaval is een drie dagen durend feest, waarbij mensen zich verkleden. Den Bosch krijgt de naam Oeteldonk en mensen uit heel Nederland komen naar deze stad om Carnaval te vieren. Vanaf 11 november begint het seizoen, op deze dag wordt Prins Carnaval benoemd.

Bezoekers over Den Bosch

“Mooie stad met vele gezichten, groot marktplein met terrasjes leuke winkelstraten, nostalgische straatjes en middeleeuwse straatjes. Vele gezellige eettentjes, terrasjes en cafés. Een aanrader is een boottochtje, door enthousiaste gidsen begeleid.
Een Bossche Bol van bakker de Groot is ook erg lekker en wil je rust ga dan eens andere straatjes in, want dan kom je echt straatjes tegen met mooie oude pandjes en stille straatjes”, aldus Alice via Zoover.

Meld je aan voor de Zoover nieuwsbrief: iedere week bomvol vakantie-inspiratie!  

Uitgelichte berichten

Lees ook

Redacteur

15 oktober - 2010

Lees ook

Reacties