Op stedentrip naar Luxemburg

Redactie - 24 april 2018

Op stedentrip naar Luxemburg

Redactie - 24 april 2018

Luxemburg is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een stedentrip. Maar wist je dat de charmante hoofdstad barst van de kunst, cultuur en bijzondere bezienswaardigheden? Ontdek waarom een citytrip naar Luxemburg-stad meer dan de moeite waard is!

Luxemburg stad centrum

Het historische centrum van Luxemburg-stad

Het centrum van de hoofdstad van Luxemburg staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is te zien! Wandelend over de kinderkopjes ontdek je het indrukwekkende Groothertogelijk Paleis en het oude stadhuis. Met uitzicht op de Notre Dame lijkt het net of je in de Europese middeleeuwen bent. Het centrum is trouwens helemaal autovrij, dus je hebt alle rust en ruimte om uren rond te struinen.

Voor de shopliefhebbers: elke zaterdag is er een grote antiekmarkt vol oude snuisterijen. Grote winkelketens vind je in de Rue de Capucins en de Grand Rue.

Erg groot is Luxemburg-stad niet. Een weekendje weg is voldoende om deze bijzondere plek te ontdekken. Zoover overnachtingstips:

Hotel DoubleTree by Hilton Luxembourg. Volgens Hakan Sevince ‘Een absoluut top hotel zoals wordt verwacht van de naam Hilton. Service en personeel zowel professioneel als vriendelijk. Kamers met top comfort!

Hotel Novotel Luxembourg Centre. Lotte schrijft in haar review: ‘Het hotel heeft mooie kamers en een geweldige ligging vlakbij het historisch centrum van de stad. Het personeel was zeer vriendelijk, het eten veel en goed – zowel ontbijt als diner. Ook de kamer zag er prima uit; een echte aanrader dus!

Of bekijk hier ons handige overzicht van alle hotels in Luxemburg!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/4x-waarom-juist-niet-in-luxemburg-wil-tanken/”]

Luxemburg Kirchberg plateau stedentrip

Kunst, cultuur en architectuur in Luxemburg-stad

In de Europawijk ontdek je een heel andere kant van Luxemburg-stad. Op het Kirchberg-plateau kijk je je ogen uit door alle architectonische hoogstandjes. Wereldberoemde architecten ontwierpen de bijzondere gebouwen van de Europese Unie in de wijk.

Liefhebbers van kunst kunnen hun hart ophalen in het Museum voor Moderne Kunst Grand-Duc. En ook hier heb je weer een waanzinnig uitzicht over de stad!

Op de begraafplaats aan de Val du Scheid pak je een stukje moderne geschiedenis mee. Hier liggen Amerikaanse soldaten begraven die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. Neem vooral even de tijd om deze plek te bezoeken. De duizenden witte kruizen en sterren zijn behoorlijk indrukwekkend.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/10-tips-voor-een-geslaagde-stedentrip/”]

Wandelen door Luxemburg-stad

Ook voor wandelaars is Luxemburg-stad the place to be. En nog helemaal gratis ook! Bij de plaatselijke VVV kun je zo een aantal wandelroutes ophalen. Deze leiden je bijvoorbeeld door het oude deel van de stad. Dit gedeelte ligt op een rotsplateau, waar je vanaf P0nt Adolph geniet van een indrukwekkend uitzicht.

Een andere mooie plaats om naartoe te lopen is Casemates de Bock. Vanaf hier heb je perfect zicht op de groene heuvels rondom de stad. En zie je in de verte de Europese wijk kirchberg liggen.

Voor een frisse duik wandel je naar beneden om pootje te baden in de rivier. Of neem je picknickmand mee voor een lunch in het gras.

Ben jij wel eens in Luxemburg-stad geweest? Deel je ervaringen in een review en inspireer andere stedentrippers!