Ontdek Brugge in 48 uur

Redactie - 4 september 2018

Ontdek Brugge in 48 uur

Redactie - 4 september 2018

Vergeet Parijs, Venetië of Wenen. Om de hoek – op zo’n drie uurtjes vanaf midden-Nederland – ligt een topper van een Belgische stedentripbestemming voor een romantisch weekendje weg: Brugge. Het Venetië van het noorden ontdekken met je lief, tijdens een vriendenweekend of met het gezin? Zo doe je dat in 48 uur.

Dag 1 – ochtend in Brugge

Start met een boottochtje over de kanalen, een ritje met paard en wagen of een tour met een mini-citybus. Zo ontdek je in no time wat er allemaal te zien valt in deze mooie stad. Ik vond een boottochtje van dertig minuutjes persoonlijk een mooie manier om de stad vanuit een ander oogpunt te zien. Je ziet dingen die je al wandelend ontgaan, plus die kleine bootjes zijn mega cute.

Koffiestop

Tijd voor een koffiebreak in een van de knusse cafeetjes. Bijvoorbeeld bij favorieten zoals Gulliver Tree, Café Vero en li-o-lait. Liever meer tijd om de stad te ontdekken? Sla koffie over en strijk later neer voor lunch bij De belegde boterham of het beroemde Merveilleux. Lunchspots die ook bekend staan om hun betaalbare, lekkere lunch zijn Bonte B, De Mangerie, Huyze Die Maene en Bistro Bruut.

Dag 1 – middag in Brugge

Het sprookjesachtige, middeleeuwse Brugge bestaat uit tal van pittoreske straatjes en verborgen steegjes. Zo’n stad waar je steeds weer opnieuw kunt verdwalen en je altijd een ander mooi uitzicht of schattig café ontdekt.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/in-beeld/beeld-groetjes-belgie/”]

Slenter langs de kanalen, wandel over de Bonifaciusbrug, verwonder je over de mooie pleinen en bekijk de Belfort van Brugge. Breng een bezoekje aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en sla ook het Sint-Janshospitaal niet over. Tip: van dinsdag tot zaterdag, om 15 uur, 17 uur en 18.30 uur, betovert harpist Luc Vanlaere bezoekers hier met een gratis concert.

Lokale lekkernijen

Een bezoek aan Brugge zou niet compleet zijn zonder een paar beroemde Belgische lekkernijen te proeven. Les bijvoorbeeld je dorst met een van de streekbieren van De Garre. Het is even zoeken naar de ingang in het kleine steegje (De Garre 1), maar hier wachten meer dan driehonderd soorten biertjes op je. Liever niet bitter maar zoet? Scoor dan een verse, Belgische wafel bij Chez Albert of Lizzie’s Wafel’s. Of reserveer voor een diner met typisch Belgisch stoofpotje.

Dag 2 – ochtend in Brugge

Na lekker uitgeslapen te hebben kun je in Brugge zeker je brunch cravings stillen bij schattige koffiehuisjes of een leuke tearoom zoals Books & Brunch en Gingerbread Tea Room. Maak daarna een ochtendwandeling naar het Minnewaterpark vol zwanen en ontdek de rustige oase in het historische Begijnhof.

Dag 2 – middag in Brugge

Belfort van Brugge

Brugge is prachtig vanaf het water, maar er is nog een manier waarop een bijzonder uitzicht gegarandeerd is. Vanaf de Belfort van Brugge! Met 366 treden is het een flinke klim, maar boven wacht een panoramaview op je.

Op woensdag, zaterdag en zondag kun je van een gratis beiaardconcert genieten vanaf de Grote Markt, terwijl je op de markt lokale lekkernijen inslaat (alleen op woensdag).

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/dagje-de-wildernis-in-laat-je-verrassen-door-belgie/”]

Yummy souvenirs voor thuis

Tegen het einde van dag twee heb je ook vast al door dat Brugge niet voor niets de hoofdstad van bier én chocolade wordt genoemd. Nergens anders zijn er zoveel ambachtelijke chocolatiers te vinden. Lievelings zijn Sweertvaegher, Sukerbuyc, Depla en Spegelaere. Een mooie souvenir voor jezelf en de thuisblijvers.

Waar anders dan direct uit de brouwerij zelf… #brugsezot ?

A post shared by Dave Chong (@dkchong) on

Brugse Zot

Eindig je citytrip met een rondleiding door De Haalve Maan, een van de grootste brouwerijen van Brugge en de thuisbasis van de Brugse Zot. Wel even reserveren! Nadat je van alles hebt geleerd over bier, kun je je kennis mooi testen met een pintje.

Zie jij jezelf wel 48 uur in de hoofdstad van West-Vlaanderen genieten? Een paar nachtjes bij Bed and Breakfast De Vijf Zuilen of Hotel Heritage is echt een aanrader.

Heb jij nog tips voor Brugge? Deel ze in een reactie of een review.