Ontdek Barcelona op de fiets

Redactie - 15 april 2017

Ontdek Barcelona op de fiets

Redactie - 15 april 2017

Als echte Hollander is er maar één manier om het echte Barcelona te ontdekken: op de fiets natuurlijk! Wij zochten uit hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Op pad met een gids in Barcelona

Met meer dan 200 kilometer aan fietspaden, wordt Barcelona steeds meer een fietsstad. Als je met een georganiseerde fietstour meegaat, weet je in ieder geval zeker dat je alle hoogtepunten van de stad gaat zien. Cross langs de Sagrada Familia, scheur door Park Güell en geniet van het uitzicht langs de kust. Het aanbod van gidsen is enorm. En er zijn zelfs vele Nederlandse gidsen.

Ontdek Barcelona op de fiets

Zelf een fietstocht maken in Barcelona

Ga je liever zelf op pad? Hier stippel je je fietsroute in Barcelona uit. De Spaanse stad heeft een eigen ‘fietsplan’ (BiCiNg), waarmee je al voor een paar euro per dag een stalen ros huurt. Je herkent de fietsen (die door de hele stad staan) aan de rood/witte kleuren. Je betaalt met je creditcard, pakt een fiets uit het rek en rijden maar! Aan het einde van de dag stal je je fiets gewoon weer op een van de vele standplaatsen.

Ben je wat verder gefietst dan gepland? Buiten de spits mag je je fiets gewoon meenemen in de metro.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/mountainbiken-in-kroatie/”]

Barcelona fietsen

Fietsroute langs het strand in Barcelona

Als je niet te veel wilt klimmen (bijvoorbeeld met kleine kinderen), is een route langs de stranden van Barcelona perfect. Je start bij het Columbus-standbeeld bij de Oude Haven. Via de Visserswijk rijd je naar het Olympisch Dorp (Vila Olimpica). Langs allerlei strandjes kom je uit bij Forum. Voor de terugweg is Avenida Diagonal perfect, dit is namelijk het langste fietspad van de stad. Langs Meridiana en Marina kom je weer terug in het oude centrum.

De tocht is ongeveer twintig kilometer lang. Perfect voor een middagje touren!

Barcelona fietsen kinderen

Fietsen in Barcelona met kinderen

Fietsen in Barcelona is een perfecte activiteit voor kinderen. Je bent even lekker in de buitenlucht en ze pakken stiekem een hoop van de Spaanse cultuur mee. Vanaf zeven jaar kunnen de kids een eigen fiets huren. Zijn die van jou nog wat kleiner? Dan huur je gewoon een voor- of achterzitje. Of helemaal hip: ga voor een bakfiets of tandem!

Let op, voor kinderen tot zestien jaar is een fietshelm verplicht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/sporten-op-vakantie-de-trends-voor-2017/”]

barcelona accommodaties

Het zwembad in Hotel 1898

Accommodaties om te ontspannen

Na een flinke fietstocht heb je wel een beetje rust verdiend. Jullie tippen deze accommodaties als dé plekken om even bij te komen:

Bij Hotel 1898 maak je gratis gebruik van de sauna met stoombad en het zwembad. En je krijgt slippers en een badjas bij je kamer. Wil je zelfs na het fietsen nog even sporten? Duik dan in de uitgebreide gym. Dit hotel krijgt van jullie een dikke 9!

Op het dak van Hotel Americana ligt een fantastisch zwembad (met bubbelbad!). Poedel in het water met een adembenemend uitzicht over de stad. Als dat geen ontspanning is… Er is trouwens ook een gezellige cocktailbar. Truusvegter1 schrijft in haar review: Kamers erg schoon, het zwembad op dak en het terras zijn fantastisch om even bij te komen van alle indrukken (vooral ook voor de kids)!´

Heb jij wel eens gefietst in Barcelona? En heb je nog tips? Deel je ervaringen in de comments en inspireer andere vakantiegangers!