In deze stadsparken kun je heerlijk chillen

Redactie - 26 mei 2017

In deze stadsparken kun je heerlijk chillen

Redactie - 26 mei 2017

We kennen allemaal Central Park in New York, het beroemdste en meest geliefde stadspark ter wereld. Maar voor een heerlijke vakantiepicknick, een momentje ontsnappen aan de stadsdrukte of een mooi hardlooprondje hoef je ook tijdens een weekendje weg in Europa niet ver te zoeken. Dit zijn zes van de mooiste stadsparken.

stadspark Wenen

Beeld: FRASHO / franks-travelbox

Op bezoek bij Johann Strauss in ’t Wiener Stadtpark – Wenen

Te midden van de stedelijke jungle heb je soms gewoon een momentje rust nodig. Even een boek lezen, wegdromen naast een meertje, het picknickkleed uitrollen voor een lunch of simpelweg in alle rust zonnestralen slurpen. Waar kun je dat nu beter doen dan in het stadspark van Wenen bijvoorbeeld? In Wiener Stadtpark vind je het meest gefotografeerde monument; dat van Johann Strauss. Delen van dit park zijn wild begroeid, terwijl andere delen juist met oog voor detail zijn aangelegd, met een vleugje art-nouveaux-stijl.

Boedapest - standsparken Europa

Het eerste stadspark ter wereld: Városliget – Boedapest

Wist je dat ze in Boedapest het allereerste openbare park van de wereld maakten? Het park is niet alleen heerlijk om even uit te rusten, maar ook om meer van de stad te zien. Városliget ligt namelijk vlakbij het beroemde Heldenplein (UNESCO werelderfgoed), de dierentuin en het Széchenyi-badhuis.

Accommodatietip: Hotel Corinthia beoordelen jullie met een 9,4.

Westerpark Amsterdam

Ons eigen Vondelpark en Westerpark – Amsterdam

Amsterdam heeft meer dan dertig parken, maar het Vondelpark is toch wel één van de leukste (en mooiste), maar ook de grootste. Een mengelmoes van mensen en culturen, en bij de eerste zonnestraal ligt half Amsterdam hier op zijn hippe kleedje. Je kunt er meer dan chillen. Je vindt er ook een openluchttheater, een filmmuseum, een grote speelplaats en een rozentuin. Een leuk alternatief om te picknicken, skaten of wandelen is het sprankelende Westerpark, ten westen van de Jordaan. En voor de cultuurliefhebbers onder ons: het cultuurterrein Westergasfabriek – waar altijd iets te doen is – ligt middenin dit park. Niet voor niets wordt het Westerpark ook meer dan eens cultuurpark genoemd.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/shopping/shopping-10x-leukste-handbagagekoffers-stedentrip/”]

Het charmante Hyde Park – Londen

Vroeger kon je niet zomaar in Hyde Park lopen. Het was namelijk origineel jachtgrond van Henry VIII. En dat was geen lieverdje. Hyde Park is één van de acht(!) Koninklijke parken en staat bekend om het beroemde Serpentine Lake vol bochten en de Prinses Diana Memorial Fontein. Je kunt er zwemmen, paardrijden en de mooiste bloemen en planten spotten. En met meer dan 1,5 kilometer aan groen kun je hier ook prima wandelen. Je tripje naar het park is éigenlijk niet compleet zonder een bootje te huren en het meer te trotseren.

In Londen is niet alleen Hyde Park de moeite waard, ook Regent Park kan er wat van! Of wat dacht je van Greenwich Park, waar de Greenwich Mean Time start? Dit park ligt bovenop een heuvel en is de ideale spot voor sterrenkijkers.

Rome - mooiste standsparken

Landhuis Villa Doria Pamphili – Rome

Ooit het landhuis van een rijke Romeinse familie, inmiddels een park voor iedereen. Geen stadspark waar je een picknickkleedje uitrolt, maar wel eentje waar je de rust opzoekt of op een bankje relaxt. Heb je ooit zo’n mooi onderhouden tuin gezien vol hagen in verschillende vormpjes, fonteinen, vazen en antieke beelden? Het park is ideaal gelegen voor de sightseeers onder ons. Het ligt tussen Gianicolo en de wijk Monteverde, op loopafstand van Trastevere. Plan hier een chillmoment naast ’t Belvedere-meer of bezoek een concert. Het schijnt ook één van de beste stadsparken te zijn om vogels te spotten.

Ook leuk voor de dierenliefhebbers: Rome heeft een konijnenpark waar je 24 uur per dag mag knuffelen met deze harige diertjes.

Accommodatietip: Hotel H10 Roma Citta.

Parc Güell – Barcelona

In Parc Güell sla je twee vliegen in één klap. Je spot het kleurrijke werk van Gaudí en ontsnapt even aan het stadsleven. Maar, minder druk is het hier niet. Vanaf de palatial esplanade (het natuurplein) heb je een prachtig uitzicht over de stad. Plof hier met een boek neer op één van de iconische Gaudi-bankjes en geniet!

Nog meer vakantietips? Kijk op Zoover.