Milieubewust slapen in Kopenhagen

- 10 mei 2010

Milieubewust slapen in Kopenhagen

- 10 mei 2010

Fietsen in de fitnesszaalHet Crowne Plaza Copenhagen Towers heeft wel een heel bijzondere manier van energie opwekken, namelijk: fietsende hotelgasten! Het 366 kamers tellende hotel in Kopenhagen is al één van de groenste hotels ter wereld maar heeft er nu dus een wereldprimeur bij. De term fietsvakantie krijgt zo wel een heel andere betekenis!

Wek je eigen elektriciteit op

Als je een nacht in het Crowne Plaza boekt kun je er voor kiezen om in de fitnesszaal van het hotel te gaan fietsen. Dit lijkt niet heel bijzonder maar mocht je al fietsend meer dan tien wattuur aan elektriciteit opwekken dan krijg je een gratis maaltijd van lokale producten door het hotel aangeboden. De general manager van Crowne Plaza Copenhagen Towers zegt zelf over het nieuwe fenomeen:  “De elektrische fietsen bieden onze gasten de kans om fit te blijven en tegelijkertijd het hotel van stroom te voorzien door middel van milieuvriendelijke technologie. Het wordt interessant om te zien hoeveel gasten deelnemen en hoeveel elektriciteit we in de toekomst kunnen gaan opwekken!”

En de winnaar is..
Niet alleen is er het voordeel van fit blijven en milieubewust bezig zijn maar ook kun je vanaf juni een kleine strijd aangaan met de zon! Want wie zal op lange termijn de meeste energie opleveren, de zon of de hotelgasten? Het hotel wordt ook door de vicepremier van Denemarken als een echte aanwinst voor Kopenhagen gezien, aangezien milieuvriendelijke hotels steeds populairder worden in het land, en milieuvriendelijk is dit hotel zeker!

Lijkt het jou ook leuk om fietsend voor een beter milieu de vakantie door te brengen?