Gastblog: Málaga – Unieke bestemming voor een stedentrip

- 10 mei 2013

Gastblog: Málaga – Unieke bestemming voor een stedentrip

- 10 mei 2013

Jardines de Pedro Luis Alonso

Jardines de Pedro Luis Alonso

Door: Mathilde Kamp van magnifiekmalaga.nl

Málaga is een prachtige stad aan de kust van Andalusië, een gebied in het zuiden van Spanje. Er is echt van alles te doen, het is een stad van zon, zee, strand en cultuur! Maar wat maakt Málaga nou nog meer een unieke stad? 

Málaga is een cultureel paradijsje

Málaga heeft qua cultuur ontzettend veel te bieden. De stad is namelijk door de jaren heen in handen geweest van allerlei verschillende grootmachten. Al deze invloeden zijn nog steeds terug te vinden in de stad. Zo hebben de Romeinen bijvoorbeeld het ‘Teatro Romano’ gebouwd en in de tijd van de Moren is het indrukwekkende ‘Alcazaba’ (fort) gesticht. Als je door de gezellige kleine straatjes van het oude centrum loopt, kun je veel van deze verschillende stijlen ontdekken.

Ciudad de museos

Met bijna 30 musea wordt Málaga ook wel de stad van de musea genoemd. In het oude centrum van de stad bevinden zich alleen al 24 musea. Dit maakt Málaga tot een van de steden met hoogste concentratie aan musea in het oude centrum. Er is echt voor ieder van wils! Van een Interactief Muziek Museum waar je instrumenten kunt bespelen tot het Picasso Museum en van het Museum van de Moderne Kunst tot het Wijn Museum waar je Spaanse wijntjes kunt proeven.

Castillo Gibralfaro - Málaga

Castillo Gibralfaro

Groen, groener, groenst!

In Málaga zijn ongelofelijk veel parken en tuinen te vinden. Of je nou op zoek bent naar een schaduwrijk park, een tropische jungle of een mediterrane tuin, in Málaga kan het allemaal! Ga bijvoorbeeld lekker picknicken in het park of geniet tijdens een wandeling van de schaduw van de bomen. Ook zijn er in het weekend wel eens optredens in het ‘Parque de Málaga’.

¡Buen provecho!

Als je lekker van de Spaanse keuken wilt proeven zit je in Málaga wel goed. Er is keuze uit een enorme hoeveelheid aan restaurants en tapas barretjes. In sommige restaurants is wel eens live muziek of een flamenco optreden. Vooral op Plaza de Merced kan het ’s avonds erg gezellig worden. En na het eten kun je in een van de clubs dansen tot in de kleine uurtjes.

Het hele jaar door

Het maakt niet uit in welk seizoen je erheen gaat, het is altijd goed vertoeven in Málaga! De zachte winters maken het een fijne bestemming om even van de Hollandse kou te ontsnappen. En in de zomer kun je in Málaga ook lekker van het strand genieten!

Als je van plan bent de stad te bezoeken kijk dan voor meer tips voor Málaga zeker even op magnifiekmalaga.nl!