Klaar voor een stedentrip? Rome gaat weer open!

Redactie - 2 februari 2021

Klaar voor een stedentrip? Rome gaat weer open!

Redactie - 2 februari 2021

Rome

Kan je ook niet wachten om weer op stedentrip te gaan? Dan hebben we goed nieuws voor je. Rome is eindelijk weer geopend. Sinds maandag zijn de toeristische attracties weer open en kan je lekker neerstrijken op een van de terrasjes. Want ook de horeca mag overdag de deuren weer openen. Zie jij jezelf al genieten van een Italiaans wijntje en een heerlijke pizza? Boek dan je stedentrip naar Rome!

Columbia hotel
Hotel Columbia

Midden in het hart van het historische centrum van Rome ligt hotel Columbia. De vriendelijke service en het mooie dakterras maken dit tot een heerlijke uitvalsbasis tijdens je stedentrip in Rome. Reizigers beoordelen hun verblijf dan ook met een 8,1.

Bekijk hotel Columbia hier

Versoepeling maatregelen

In Rome hebben maandag toeristische attracties zoals het Colosseum en het Pantheon hun deuren weer geopend. In een groot deel van het land, waaronder de hoofdstad, mogen inwoners weer naar andere regio’s met een relatief lage infectiegraad. Daar mogen restaurants en cafés overdag ook weer klanten bedienen. Naar schatting bijna 300.000 van deze horecatenten – iets meer dan 80 procent van het totaal – kunnen daarvan profiteren.

Demetra hotel
Demetra Hotel

Het Demetra Hotel is met een gemiddelde score van een 8,9 een geweldige keuze voor je citytrip in Rome. De nette, moderne kamers en de vriendelijke service zorgen voor veel comfort. Tel daar ook nog eens een prachtige, centrale locatie bij op en het is duidelijk waarom dit hotel een topper is.

Bekijk het Demetra Hotel hier

Geen lange rijen bij toeristische attracties

Ook de Sixtijnse Kapel en het Vaticaanmuseum zijn weer open voor bezoekers, na een sluiting van 88 dagen. In veel van de culturele topattracties in Rome was het echter rustig, met soms meer medewerkers dan bezoekers. Buitenlandse toeristen zijn vrijwel afwezig.

De coronapandemie heeft Italië zwaar getroffen, met meer dan 2,5 miljoen besmettingen en ongeveer 85.000 overlijdens. Zondag kwamen er 11.252 besmettingen en 237 sterfgevallen bij. Gelukkig gaat het nu de goede kant op.

Hotel Morgana
Hotel Morgana

Om de hoek van het centrale treinstation ligt Hotel Morgana. Dit 3-sterren hotel staat bekend om de vriendelijke service en het heerlijke ontbijtje. Zo begin je je dagje sightseeing helemaal goed. Gasten beoordelen hun verblijf met een 8,2!

Bekijk Hotel Morgana hier

Iets meer vrijheid

Gezondheidsminister Roberto Speranza maakte dan ook duidelijk dat de versoepeling “niet betekent dat het gevaar voorbij is” en riep op tot grote voorzichtigheid. Gezondheidsdeskundigen en ook Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben gewaarschuwd dat de versoepeling te vroeg zou kunnen komen.

In de zestien ‘gele’ regio’s hebben de inwoners iets meer vrijheid gekregen. De overige vijf regio’s – Sicilië, Sardinië, Puglia, Umbrië en Zuid-Tirol – blijven oranje. Dat houdt in dat bij de horeca alleen kan worden afgehaald en mensen zonder geldige reden in de buurt van hun huis moeten blijven. Musea zijn er gesloten.

In het hele land blijft een avondklok gelden vanaf 22.00 uur ’s avonds.

Kolbe Hotel Rome
Kolbe Hotel Rome

In luxe verblijven tijdens je stedentrip in Rome? Bij Kolbe Hotel Rome ben je aan het goede adres. Dit mooie hotel is van alle gemakken voorzien. Daarbij kan je ook nog eens heerlijk eten in het hotel zelf, hoe ideaal is dat? Gasten zijn dol op dit hotel en waarderen hun verblijf met een mooie 9!

Bekijk Kolbe Hotel Rome hier

Kan je ook niet wachten om weer op stedentrip te gaan? De stad Rome is er in ieder geval helemaal klaar voor. Jij ook? Bekijk het gehele aanbod aan stedentrips naar Rome.

 

Bron: ANP