Hoe boek ik een stedentrip met de trein?

Redactie - 14 februari 2019

Hoe boek ik een stedentrip met de trein?

Redactie - 14 februari 2019

Milieubewust, betaalbaar, supercomfortabel: een stedentrip met de trein is bepaald geen slecht idee. Hoe boek ik een stedentrip met de trein?

  • check of er rechtstreekse treinen zijn (Parijs, Londen, Berlijn, Antwerpen: de keuze is enorm!)
  • boek vooruit (hoe eerder, hoe goedkoper)
  • zoek een hotel in het hart van de stad uit

Duitsland treinStedentrip boeken: skip de overstap

Voor de ultieme stedentrip met de trein kies je voor een bestemming waar je rechtstreeks heen zoeft. Zoals Londen. Of Parijs. Of Berlijn, Antwerpen of Brussel. Het enige dat je hoeft te doen is een ticket te bemachtigen, neer te ploffen op je comfy stoel en te wachten tot je aankomt in het hart van jouw bestemming. Goed begin van je stedentrip!

Weekendje weg in Frankrijk - treinreizenBoek je treinreis ver van tevoren

Anders dan met vliegreizen – waar de goedkoopste tickets vinden soms nog best een puzzel is – is goedkoop reizen met de trein simpel. Boek vroeg en je reist voor de beste prijs. Ook leuk: bij de NS hebben ze regelmatig leuke aanbiedingen voor eerste klas treintickets. Zo upgrade je jouw stedentrip met de trein voor slechts een paar tientjes!

Bestemming: hartje stad

Het allerleukste aan een stedentrip met de trein? Dat je al die transferbussen of taxirijen van het vliegveld gewoon overslaat! In bijna alle grote steden staat het station precies waar je ‘m wilt hebben. In het centrum van de stad. Let hier dus op als je jouw accommodatie boekt. Een paar leuke opties:

Een weekendje weg met de trein gedaan? Schrijf een review over je accommodatie!