Herfstvakantie dichtbij in Bremen, Bremerhaven en Hannover

Redactie - 16 oktober 2018

Herfstvakantie dichtbij in Bremen, Bremerhaven en Hannover

Redactie - 16 oktober 2018

Dicht bij huis vakantie vieren in de herfstvakantie? Wel zo praktisch en leuk! Laat je verrassen door de gemütliche oosterburen. Ja, bitte! Op naar een weekend of midweek vol leuke activiteiten, sightseeën en smullen in Bremen, Bremerhaven of Hannover. Of gewoon alle drie! Ze zijn namelijk ook ideaal te combineren. Je rijdt er in twee uurtjes naartoe vanaf de Nederlandse grens. Tijd om een tipje van de sluier op te lichten hoe muckelig (knus, gezellig en relaxed) deze Duitse steden eigenlijk wel niet zijn.

Ⓒ BTZ

Bremen in herfstvakantie

Bremen is een van de grootste steden in Noord-Duitsland en de metropool van de lucht- en ruimtevaart. Maar, vooral in de herfst wanneer de dagen korter en kouder worden, ontpopt Bremen zich tot een supergezellige en knusse citytripbestemming.

Plof met een kopje thee neer in een fauteuil in een van de leuke cafés. Maak een ontspannen wandeling door de pittoreske wijk Schnoorviertel met zijn kleine huisjes en mooie etalages. Of boek kaartjes voor het bijzondere poppentheater voor volwassenen. Je kunt het allemaal doen in Bremen voordat je onder de wol kruipt bij Hotel Steigenberger Hotel Bremen of het kindvriendelijke Hotel Atlantic An Der Galopprennbahn.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-bremen-en-bremerhaven-de-perfecte-combi/”]

Ⓒ BTZ

Tip! De laatste twee weken van oktober staat Bremen in het teken van Ischa Freimaak’, het grootste volksfeest in het noorden van Duitsland. Een dik feest met kermis, vrijmarkt, smallkuchen en attracties. En wie na de vrijmarkt niet naar huis wil, viert gewoon feest tot zonsopgang in de aangrenzende hal 7. Het vijfde seizoen van Bremen – zoals Ischa Freimaak genoemd wordt – duurt zeventien dagen en eindigt op zondag 4 november.

Ⓒ Maila Knocke Erlebniswelt Bremerhaven

Najaar in Bremerhaven

Dichtbij op stedentrip? Sla dan zeker het originele Bremerhaven niet over. Een stad vol gastvrijheid, schepen, vis en een maritiem sfeertje. Superleuk met kids ook, want ze hebben misschien wel de leukste musea van Duitsland (voor de kleintjes). En alles ligt op loopafstand van elkaar.

Havenwelten is waar je moet zijn voor originele uitstapjes en activiteiten: een centrum met unieke attracties en bezienswaardigheden zoals Klimahaus Bremerhaven 8° Ost (waar je een rondje over de wereld doet aan de hand van het klimaat), Deutsches Auswandererhaus (waar je in de voetsporen treedt van emigranten), een panoramaplatform, de dierentuin aan zee met pinguïns en ijsberen, het Duitse Maritiem Museum en de onderzeeër ‘Wilhelm Bauer’.

Ⓒ Erlebniswelt Bremerhaven

Wandel over de dijk voor een frisse wind en een mooi uitzicht, shop ‘til you drop bij Columbus Shopping Center en Das Mediterraneo en zet koers richting Schaufenster Fischereihafen (in een voormalige visverpakkingshal) voor gezellige havenpubs en luxe restaurants. Je ziet, Bremerhaven is leuk voor iedereen!

Ⓒ Lars Gerhardts

Stedentrip Hannover in de herfst

Het najaar leent zich perfect voor frisse herfstwandelingen door kleurrijke landschappen. En laten die herfstwandelingen nou onvergetelijk zijn in Hannover! Slenter bijvoorbeeld door de barokke tuin in de Herrenhäuser-tuinen. Of ontdek het stadsbos Eilenriede, een van de grootste stadstuinen van Europa! Hannover is misschien wel de groenste stad van Duitsland en in het najaar heerlijk kleurrijk!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-naar-hannover-ontdek-de-stad-in-10-doe-tips/”]

We deelden al eerder de 10 leukste doetips voor een stedentrip Hannover voor iedereen die blij wordt van een originele stedentripbestemming. Voor wie dat gemist heeft, hierbij een snelle samenvatting van al het leuks in deze veelzijdige Duitse stad.

Denk aan de ‘Rode Draad’ wandelen, het oude centrum ontdekken (inclusief de lekkerste taartadresjes zoals Coffee & Choc en Teestübchen), vlooienmarktshoppen aan de Leine, het uitzicht vanaf Das Neue Rathaus bekijken, bijtanken in Herrenhäusen Gärten en het fijne wijkje Linden ontdekken.

Maar, je kunt ook van de herfstzon genieten tijdens een bezoek aan de Hannover Adventure Zoo met de gave themawerelden, een rondleiding door de oude stad of een wandeling langs de Maschsee. Kortom, volgende keer raas je deze stad dus niet voorbij als je onderweg bent naar Berlijn bijvoorbeeld.

Heb jij nog tips voor een herfstvakantie dicht bij huis? Deel je tips in een reactie of schrijf een review over je vakantie.

Beelden: Header © Jonas Ginter / BTZ Bremer Touristik-Zentrale, 1 en 2 © Jens Hagens / BTZ Bremer Touristik-Zentrale, © Maila Knocke / Erlebniswelt Bremerhaven, © Schaufenster Fischereihafen WuV GmbH, © Lars Gerhardts