Fietsen in de drie leukste steden van Toscane

Redactie - 22 november 2020

Fietsen in de drie leukste steden van Toscane

Redactie - 22 november 2020

Fietsen in de drie leukste steden van Toscane

Het prachtige Toscane is een populaire vakantiebestemming in Italië. Geniet van de wijnvelden, de geweldige keuken, de schitterende natuur en de historische steden. Wij zetten graag drie Toscaanse toppers voor je op een rij. In deze blog: Florence, Lucca en Pisa!

Florence

De grootste stad in Toscane is Firenze, ofwel: Florence. Het historische centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Deze stad is dus een echte must. Je vindt hier wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de prachtige Cattedrale di Santa Maria del Fiore, de oude sfeervolle brug genaamd Ponte Vecchio en Palazzo Vecchio. Dit prachtige paleis van de familie Medici heeft een 95 meter hoge toren die je kunt bezoeken.

Je moet heel wat kilometers afleggen om de leukste bezienswaardigheden van de stad te bewonderen. Daarom is het een aanrader om de highlights fietstour van Baja Bikes te boeken. Met een lokale gids fiets je in 3 uur tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit is een leuke en snelle manier om de stad te leren kennen. De gids neemt je mee naar plekken die je zelf niet zo snel zult vinden en vertelt interessante feitjes die je niet leest in de standaard reisgidsen. Na de tour heb je nog genoeg tijd om deze geweldige stad zelf te verkennen.

Hoteltip: hotel Brunelleschi is beoordeeld met een fenomenale score van een 9,8 door onze gasten, dus hier slaap je gegarandeerd lekker tijdens jouw verblijf in Firenze. Zoover klant El noemt dit een “heerlijk hotel!”

Fietstour Florence

Pisa

Deze stad is onlosmakelijk verbonden aan de scheve toren en dit is ongetwijfeld het eerste wat in je opkomt als je aan Pisa denkt. De toren is inderdaad dé bezienswaardigheid van deze Toscaanse stad, maar er valt natuurlijk nog veel meer te zien. Pisa is één van de beste steden in Toscane om in te fietsen. In deze fietsvriendelijke stad zijn namelijk veel fietspaden aangelegd, waardoor het heel veilig is om te fietsen. Dit is dus een top reden om deze stad per fiets te ontdekken! 

Het toeristische centrum wordt gevormd door de Campo dei Miracoli (Veld der Wonderen). Hier staat onder meer de Toren van Pisa, de vrijstaande klokkentoren van de Dom. Ook de Dom zelf, de Duomo Santa Maria Assunta, wil je niet missen tijdens je bezoek. Met de populaire fietstour van Baja Bikes ontdek je het allemaal in 3 uur!

Het kan in Pisa heerlijk warm zijn in de zomer, dus een verblijf met zwembad is zeker een aanrader om even af te koelen. Bij appartement Eden Park Resort kun je heerlijk een duik nemen na jouw dagje sightseeing. Beoordeeld met een 9,7 kan je relaxed beginnen aan jouw vakantie, want onze gasten hebben dit resort goed beoordeeld. Zoover klant Corry noemt dit hotel “fantastisch en is zeker van plan om terug te komen.”

fietstour Pisa

Lucca 

Lucca is kleiner dan Florence of Pisa, maar net zo leuk om te bezoeken. Deze stad is gelegen op een uurtje van Florence en ligt heerlijk dicht bij de kust. Lucca heeft een rijke geschiedenis. De oude stadsmuur is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid en loopt rondom het historische centrum. De stadsmuur is aan de bovenkant voorzien van een park en naast de stadsmuur vind je fietspaden, wat deze stad ook heel fietsvriendelijk maakt.

Binnen de stadsmuur zijn veel gezellige pleinen, een oud Amfitheater, een prachtige kathedraal en nog veel meer bezienswaardigheden te vinden. Het oude centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, dus Lucca is echt de moeite waard om te bezoeken! Ook hier biedt Baja Bikes gelukkig een fietstour aan met een Nederlandse gecertificeerde gids. Dit is de perfecte manier om Lucca op een leuke en veilige manier te leren kennen.

Een echt Italiaans verblijf ervaar je in bed and breakfast Le Giare. Dit schattige verblijf ligt op 10 minuten lopen van het centrum en is zelfs beoordeeld met een dikke 10! Zoover klant Matthijs noemt dit een “luxe B&B dat gunstig gelegen is.”

Fietstour Lucca

Dit zijn wat ons betreft de drie leukste steden in Toscane om in te fietsen. Met een georganiseerde fietstour ontdek je samen met een Nederlandse gids de mooiste plekjes van de stad! Ga jij voor Florence, Pisa of Lucca? Voor welke stad je ook kiest, je gaat een prachtige citytrip tegemoet.