Een stedentrip Neurenberg staat garant voor sfeer, geschiedenis en lol voor jong en oud

Redactie - 24 juli 2018

Een stedentrip Neurenberg staat garant voor sfeer, geschiedenis en lol voor jong en oud

Redactie - 24 juli 2018

Struinen door de sfeervolle straatjes, langs de (deels) oorspronkelijke vestingmuren, gezellige terrassen en mooie bezienswaardigheden in een compact centrum. Klinkt goed voor een heerlijke summer in the city? Maak een stedentripje naar het Duitse Neurenberg. Ontdek hier de absolute must sees!

Shopping_Nuernberg © Uwe Niklas

Beeld: Uwe Niklas

Natuurlijk kun je in Neurenberg zoals in de meeste Duitse steden superfijn winkelen, wandelen en gezellige lokale markten bezoeken. Het grootste aanbod van winkels vind je in de wijk Altstadt. Lokale producten koop je vooral bij de Handwerkerhof, een sfeervolle verzameling winkels en horecagelegenheden. Hier geniet je van lokale lekkernijen, ambachtelijke producten en kunstnijverheid. Aanrader!

laymobil-FunPark © Playmobil

Beeld: Playmobil

Stedentrip Neurenberg voor jong en oud

Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden om je een weekend lang te vermaken. Het grote voordeel van deze stad is dat het centrum zeer compact is. Je loopt zo van het ene mooie straatje naar het volgende en pakt heel wat bezienswaardigheden mee. Wil je naar een attractie wat verder weg, zoals de prachtige dierentuin van Neurenberg of Playmobil Funpark, in Zirndorf, dan pak je het openbaar vervoer. Als je van tevoren weet of je veel wilt zien, kan de Neurenberg City Card handig zijn. Deze geeft gratis toegang tot alle musea, attracties en openbaar vervoer.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-naar-hannover-ontdek-de-stad-in-10-doe-tips/”]

Kaiserburg_Nuernberg_© Uwe Niklas

Beeld: Uwe Niklas

Bezoek de imposante Kaiserburg

Je kunt dit kasteel eigenlijk niet missen, want het ligt op de ‘historische mijl Neurenberg’ en wordt dus vrijwel door elke bezoeker van de stad bezocht. De imposante Kaiserburg van Neurenberg is populair onder jong en oud. In de permanente tentoonstelling ‘Kaiser-Reich-Stadt’ wordt de functie van de Kaiserburg op een spannende en levendige manier verteld. Daardoor is het ook leuk voor de kleintjes. In het Kasteelmuseum zijn wapens, uitrustingen en illustraties over vechttechnieken te bewonderen.

stedentrip Neurenberg

Ga terug in de tijd

Terug in de tijd? In het Germanisches Nationalmuseum vind je zo’n 25.000 voorwerpen als middeleeuwse sculpturen, een zelfportret van Rembrandt en verschillende voorwerpen uit de steentijd. Ook bij het verkeersmuseum van Neurenberg herleven oude tijden. In het museum leer je alles over de geschiedenis van de Duitse spoorwegen. Je kunt zelfs een ritje maken in een historische trein. En bezoek ook zeker de prachtige Sint-Laurentiuskerk. Het protestante kerkgebouw gaat ver terug de geschiedenis in. Het Anne altaar uit de vijftiende eeuw, de Kaiser- en Knorr glas-in-lood vensters, het sacrament huis en het Rochus altaar wil je niet missen.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/dit-zijn-de-leukste-plekjes-van-hip-en-historisch-bremen/”]

stedentrip Neurenberg

Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog? Dan kan een bezoek aan het Reichsparteitagsgelände tijdens een stedentrip Neurenberg niet ontbreken. In 1934 kreeg de architect Albrecht Speer de opdracht om een gebouw te maken voor nazi-bijeenkomsten met congreshal, arena en zelfs een ruimte om een zeppelin te laten landen. Het Reichsparteitagsgelände is in tact gebleven en is tegenwoordig het grootste voorbeeld van de nazi-bouwwerken in heel Duitsland.

De gezelligste bierbrouwerij

Droge mond gekregen van het vergapen aan al het moois in Neurenberg? Les de dorst in de gezellige huisbrouwerij Barfüßer! Via een trap naar beneden bereik je een gezellige kelder waar je de lekkerste bieren kunt drinken. Dat gaat natuurlijk niet op een lege maag, dus je kunt er ook lekkere authentieke gerechten bestellen.

Bratwurst_Nuernberg © Christine Dierenbach

beeld: Christine Dierenbach

 

Smullen van lokale lekkernijen

Zoals elke stad is Neurenberg trots op zijn culinaire specialiteiten. De peperkoek van Neurenberg is wereldberoemd en móet je geproefd hebben tijdens een stedentrip – niet alleen in de kersttijd. Noten, honing en verschillende kruiden zijn de belangrijkste ingrediënten. De tweede specialiteit zijn de worsten uit Neurenberg. Smullen maar!

Aan sfeervolle hotels ook geen gebrek in deze stad. Hotel Five heeft een mooie en moderne uitstraling, Hotel Am Jakobsmarkt heeft een perfecte ligging en Romantik Gasthaus Rottner maakt zijn naam absoluut waar.

Heb jij een stedentrip naar Neurenberg gepland? Welke hoogtepunten wil je niet missen? Laat het ons weten in een reactie.