Een citytrip naar de winterzon in Sevilla

Redactie - 4 november 2018

Een citytrip naar de winterzon in Sevilla

Redactie - 4 november 2018

Wist je dat de zon in Sevilla bijna 3000 uur per jaar schijnt? Dat maakt het een van de meest zonnige steden van Europa. Perfect dus voor een citytrip naar de winterzon. Ben jij wel toe aan zo’n winterzonvakantie? Schrijf tijdens de winterzoncampagne een review op Zoover en maak kans op een winterzonvakantie naar keuze t.w.v. 3.000 euro voor twee personen bij Lavida Travel. Je mag de bestemming zelf kiezen. Maar nu eerst: op naar de winterzon in Sevilla!

Citytrip naar de winterzon in Sevilla

Winterzon in Sevilla

In de zomer is het in Sevilla ontzettend heet, maar ’s winters schommelt de temperatuur rond een aangename 17 graden. En het zonnetje schijnt nog regelmatig. De straten hangen vol lichtjes en in december zijn overal gezellige kerstmarkten. Nog een groot voordeel van Sevilla in de winter is dat het er een stuk rustiger is. Het oude centrum van Sevilla staat vol geweldige monumenten. Al die culturele en architectonische bezienswaardigheden kun je nu op je gemakje bekijken.

El Real Alcazar Sevilla

Niet in de rij voor de Real Alcazar…

Het is de tópbezienswaardigheid van Sevilla: de Real Alcazar. In de winter hoef je niet in de rij te staan voor dit eeuwenoude paleis. Wellicht kom je de Spaanse Koninklijke familie nog tegen, want die gebruiken de bovenste verdieping als ze in Sevilla zijn. Let wel op: in de winter is het paleis maar tot vijf uur geopend. Vergeet vooral niet te wandelen in de prachtige tuin.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/roadtrip-andalusie-de-perfecte-route-voor-een-spaans-avontuur/”]

Kathedraal Maria de la Sede Sevilla

… en ook geen rij voor deze bezienswaardigheden

Een ander mooi gebouw om te bezoeken in de winter is de Catedral de Santa María de la Sede. Deze kathedraal is na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen de grootste kerk van Europa. Hij is gebouwd op de grondvesten van een voormalige moskee. Ze houden er in Sevilla blijkbaar nogal van om de grootste te zijn. Want midden op Plaza de la Encarnación staat sinds 2011 de grootste houten constructie van de wereld: de Metropol Parasol. Allemaal prima bezienswaardigheden voor de winter.

Winkelstraat Sevilla

Zalig shoppen en eten in Sevilla

Als in de zomer je kleren aan je lijf plakken van het zweet, is shoppen niet bepaald een plezier. Maar in de winter zijn de winkelstraten van Sevilla heerlijk om doorheen te struinen. Naast de grote ketens, vind je er nog volop authentieke, lokale ondernemers. ’s Avonds schuif je aan in een van de vele geweldige restaurants van de culinaire hotspot Sevilla. Goed glas rode wijn erbij en je wilt nooit meer weg.

Bed and Breakfast Casa Adelante Sevilla

Slapen in Sevilla

In Sevilla heb je genoeg keus als het om accommodatie gaat. Een paar tips:

Op een half uur rijden van de stad vind je Bed and Breakfast Casa Adelante (beloond met een Zoover Gold Award). Deze B&B wordt gerund door de Brabanders Monique en Maarten. Frans en Ricky sliepen er in februari en vonden het geweldig: ‘We zijn vier dagen op deze superlocatie geweest. De schone en ruime kamer en het heerlijke eten geven een citytrip naar Sevilla net dat beetje extra. Na de hectiek van de stad is het lekker ’thuiskomen’ in de rust.’

Nog zo’n topper is Bed and Breakfast Arena, met eveneens Zoover Gold Award en een mooie 9,7. De B&B heeft vier kamers, een zwembad en een tuin. Eigenaren Gerda en Ad zijn toevallig óók twee Brabanders. Het ontbijt wordt geserveerd in de stijlvolle bodega. Je bent vanaf Bed and Breakfast Arena binnen vijf minuten in de stad.

Houd je van wat grotere hotels? Check dan eens 4 sterren hotel Tryp Macarena aan de rand van het centrum. E. Dijkink vindt het een aanrader: ‘Mooi hotel met vriendelijk personeel. Goed ontbijt, het werd telkens aangevuld. Ruime kamer met grote bedden. Wij hadden uitzicht op de stadsmuur.’ Heb jij hier al een keer geslapen? Laat dan een review achter van dit hotel.

Welk hotel zou jij aanraden voor mensen die naar Sevilla gaan? Schrijf een review en help andere vakantiegangers!