Dit zijn de highlights van Gent

Redactie - 20 september 2018

Dit zijn de highlights van Gent

Redactie - 20 september 2018

Op naar België, naar de gezellige stad Gent! De ideale stad voor een korte getaway van de dagelijkse sleur. We nemen je mee naar het levendige stadscentrum met haar middeleeuwse straten en wateren.

Bucketlist na je 40e Gent

Het water op in Gent

Bekijk Gent vanaf de andere kant: vanaf het water door de stad. Tijdens een boottocht vaar je langs de belangrijkste highlights en leer je ook nog over de Belgische stad en haar geschiedenis.

Bezoek het graffitistraatje

Kijk niet gek op als je in het stadscentrum een straat vol streetart binnen wandelt. De Werregarenstraat is geliefd bij graffiti-artiesten en het is dan ook helemaal voorzien van de mooiste kunstwerken van graffiti.

Het Gravensteen

Het middeleeuwse kasteel het Gravensteen doet zijn naam eer aan. De burcht met verdedigingssysteem hangt en staat vol met martelwerktuigen, een pijnbank en zelfs een guillotine waar men vroeger mee onthoofd werd. Gezellig is het er niet, indrukwekkend wel. Vanaf het kasteel heb je trouwens een prachtig uitzicht over Gent, alleen daarom al het bezoeken waard.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/dagje-buitenland-5-verrassende-belgische-tripjes/”]

Het Patershol

Je wandelt voor even terug de middeleeuwen in als je door de straten van het Patershol struint. Het stratenpatroon is nog net zo als toen en dat maakt het tot een bijzondere wijk. Daarnaast is het tegenwoordig het culinaire hart van Gent. Waar je ook trek in hebt, je vindt het hier.

De Gras- en Korenlei van Gent

Het is de voormalig haven van de stad, waar vroeger veel handel werd gedreven. Tegenwoordig is het een ware bezienswaardigheid, de Gras- en Korenlei. Langs de kades aan het water staan prachtige oude gildenhuizen. In de meeste van die huizen zijn restaurantjes gevestigd met gezellige terrassen aan het water. Tijd voor een Belgisch biertje!

Het Belfort

Je moet er wat voor over hebben, bijna 400 traptreden beklimmen namelijk, maar dan heb je ook wat. Namelijk een geweldig uitzicht over de stad. De klokkentoren laat nog steeds van zich horen, bijvoorbeeld als de Gentse Feesten van start gaan. Je kunt trouwens ook gebruik maken van de lift, als je niet naar boven kunt lopen.

Overnachten in Gent

Vakantieganger Chantal ging je voor naar Gent, zij verbleef met haar partner in hotel Ghent Marriott en laat weten: ‘Het ontbijt was erg goed, zeker waar voor het geld. Het hotel ligt op een ideale locatie, op loopafstand van alle bezienswaardigheden maar geen last van drukte.’ Dit hotel ligt aan de Korenlei, dus je bevindt je op een van de highlights van Gent! Nog een tip van Chantal: ‘Wij hebben een andere parkeergarage gezocht, die zijn er genoeg in de stad voor een zachter prijsje.’

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/shoppen-belgie-solden/”]

Een andere aanrader is de kleinschaligere accommodatie bed and breakfast Snooz Inn. Vakantieganger Michael: ‘Wat een leuke B&B! De suite was erg schoon en van alle gemakken voorzien. De gastvrouw is erg vriendelijk en doet er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We werden ’s ochtend heerlijk wakker om vervolgens in de central kitchen te genieten van een ontbijtje dat zojuist door de gastvrouw was bereid. Alle mooie bezienswaardigheden van Gent op loopafstand bereikbaar. Kortom, een echte aanrader!

Weet je zelf ook een toffe accommodatie in Gent? Laat dan een review achter en inspireer daarmee andere vakantiegangers.