Toffe plekken in Berlijn die je niet wilt missen

Redactie - 6 december 2018

Toffe plekken in Berlijn die je niet wilt missen

Redactie - 6 december 2018

De rauwe en tegelijkertijd super hippe stad Berlijn heeft een enorm historisch verleden. De stad zit boordevol cultuur, maar vergeet de nieuwe hotspots niet tijdens je stedentrip in de hoofdstad van Duitsland.

De Berlijnse Muur: East Side Gallery

In 2019 is het precies (en pas) dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Hoewel de muur niet meer bestaat, zijn er nog wel delen van zichtbaar. Zoals de East Side Gallery: het langste stuk Berlijnse Muur dat nog te vinden is in de stad. Je vindt dit deel van de muur tussen Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke aan de oever van de rivier de Spree. Na de val van de muur werden wereldwijd 118 kunstenaars uitgenodigd om een kunstwerk op de muur te schilderen. Dat maakt het nu zelfs het langste openbare kunstwerk ter wereld! Ook mooi om te bekijken is het deel van de muur in de wijk Mitte, langs de Bernauer Strasse. Dit gedeelte verkeert nog in de originele staat.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/openbaar-vervoer-berlijn-dit-moet-je-weten/”]

360 graden uitkijken over Berlijn

Niet doen als je hoogtevrees hebt, wél doen als je het mooiste uitzicht over Berlijn wilt hebben. Ga naar de Fernsehturm aan het bekende Alexanderplatz. De televisietoren, die nog steeds in gebruik is, biedt je een 360 graden uitkijkpunt over de stad op 203 meter hoogte. Je staat veilig achter glas én je hoeft gelukkig niet met de trap! Er gaat namelijk een lift in een paar seconden van de begane grond naar de top van de toren.

Bikini Berlin: concept stores en koffie

In een monumentale pand Bikini-Haus vind je Bikini Berlin. Een industrieel uitziend gebouw waar jonge designers en lokale ondernemers hun concepten tentoonstellen. Denk aan hippe pop-up stores, fijne cafés voor overheerlijke koffie of lunch en dat allemaal fair trade, conscious en natuurlijk. Shoppen kun je hier als de beste, zowel voor kleding als originele cadeautjes en verzorgings- en lifestyle producten. Er is zelfs een heuse daktuin, waar je geniet van een hete cappuccino terwijl je aapjes ziet ravotten: je kijkt namelijk uit op de dierentuin van Berlijn.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/beste-plekken-voor-curryworst-in-berlijn/”]

Parkfestival in het Mauerpark

Dit is echt een zondagse activiteit! Bezoek het Mauerpark waar elke zondag, het hele jaar door, een festival wordt gehouden. Er zijn optredens van muzikanten en een vlooienmarkt waar je lekker kunt struinen. Dit park is trouwens pas ontstaan na het vallen van de Berlijnse Muur. In dit voormalige grensgebied komen locals en toeristen nu gezellig in het weekend samen.

Overnachten in toffe hotels

Het Ku’damm hotel is een modern hotel, gelegen in de mooie wijk Charlottenburg en aan de fraaie Kurfursterdamm. Ruime, schone en moderne kamers. Het ontbijt was geweldig, met een zeer ruime keuze en een vriendelijke bediening. Niets was teveel. De ruimte ligt op de zevende verdieping. Je hebt hier een mooi uitzicht over de stad’, aldus vakantieganger A, die hier tijdens een stedentrip verbleef.

Overnachten in een fijne buurt: ‘De buurt was gezellig, met leuke resto’s en groene publieke ruimte. Het personeel was super: vriendelijk, behulpzaam en gastvrij! Het ontbijtbuffet was het beste ooit!‘, aldus vakantieganger Dirk, die verbleef in hotel Amano.

Ed verbleef in appartement Schoenhouse in Berlijn en laat weten: ‘Een eigen plek in Berlijn. Ruim en netjes. Mooie buurt. Metro voor de deur. Fietsen huren om de stad nog beter te ontdekken. Vriendelijke medewerkers. Rust. En dat fijne barretje beneden waar je terecht kunt voor een lekker drankje!

Wat is jouw favoriete hotel in Berlijn? Laat het weten door een review achter te laten!