De beste stedentrips in eigen land: Breda, daar moet je wezen!

Redactie - 2 augustus 2011

De beste stedentrips in eigen land: Breda, daar moet je wezen!

Redactie - 2 augustus 2011

Een stedentrip naar Barcelona, Berlijn, Parijs? Wat je óók kunt doen, is gewoon lekker in Nederland blijven. Want zo slecht scoren onze steden helemaal nog niet! Ruim voldoende kun je wel zeggen. Zoover zocht uit welke steden het beste beoordeeld worden.

Op Zoover.nl beoordelen reizigers niet alleen accommodaties maar ook de steden zelf. Hoe is het nachtleven er? De cultuur? En hoe staat het met de sfeer? Ook keek Zoover naar in welk hotel je het beste kunt slapen. Bij de selectie van de beste steden is gekeken naar beoordelingen van nachtleven, cultuur, algemene indruk, sfeer en hotels.

De top 10 leukste stedentrips van NL

  1. Breda
  2. Den Bosch
  3. Groningen
  4. Maastricht
  5. Nijmegen
  6. Utrecht
  7. Haarlem
  8. Den Haag
  9. Eindhoven
  10. Amsterdam

Breda is volgens Zooverbezoekers de beste Nederlandse bestemming voor een stedentrip. Vooral het nachtleven scoort met een 9.0 in geen andere stad zo hoog. Breda wordt ook goed op sfeer beoordeeld. ‘De binnenstad heeft een oud karakter. De terrassen zitten ’s zomers helemaal vol en in de winter is het bere gezellig!’ Aldus een Breda-liefhebber op Zoover. Groningen staat op nummer 3. Bezoekers waarderen hier voornamelijk het nachtleven (8,9) cultuur én sfeer. 

Geen Rotterdam of Amsterdam
Opvallend is de tiende plek voor onze hoofdstad. Dit wordt vooral veroorzaakt door de hotels in het wat lagere segment die in Amsterdam over het algemeen niet zo hoog scoren. Brabantse steden blijken, met twee steden in de top 3, populair. Rotterdam moet het doen met een twaalfde plek op de lijst. De stad scoort minder hoog op accommodaties, cultuur en met name sfeer.