9x zien in Málaga, de populairste bezienswaardigheden

Redactie - 3 maart 2020

9x zien in Málaga, de populairste bezienswaardigheden

Redactie - 3 maart 2020

Heb je wel zin in een retourtje Costa del Sol? Ga voor de fantastische uitzichten, het mediterrane briesje en heerlijke eten van het Zuid-Spaanse Málaga. De stad is niet alleen de geboorteplaats van Picasso (én Antonio Banderas), maar ook een heerlijke stedentripbestemming vol bezienswaardigheden, zon en veel meer. Dit is er te zien in Málaga.

zien in málaga - Plaza de la Constitución

Wikimedia Commons: Américo Toledano.

Plaza de la Constitución

Midden in het centrum van de oude binnenstad van Málaga vind je het autovrije plein Plaza de la Constitución, waar het altijd bruist van de gezelligheid. Het plein is versierd met monumenten, achttiende en negentiende eeuws gevels, gallerijen en leuke cafeetjes. Kortom, het hart van de stad.

Het Romeinse theater en fort Alcazaba

Veel verschillende culturen hebben hun stempel op Málaga gedrukt. Van Feniciërs, Carthagers, Romeinen en Visigoten tot moslims en christenen. Twee fascinerende voorbeelden hiervan zijn het Romeinse theater en het Alcazaba moslimfort. Allebei een bezoekje waard.

zien in málaga - uitzicht kasteel

Gibralfaro kasteel

Het Gibralfaro kasteel werd gebouwd in de veertiende eeuw en is een geweldige plek om van een adembenemend uitzicht over de stad te genieten. Gibralfaro ligt op een heuvel en beschermde vroeger de stad vanaf deze plek.

Kun je nu al niet wachten om je koffer te pakken voor een vakantie in het bruisende Málaga? Dit zijn onze favoriete logeeradresjes:

zien in Málaga - geboorteplaats Picasso

De geboorteplaats van Picasso

Echt zien in Málaga? Pablo Picasso! Pablo is de bekendste Malagueño. Op Plaza de la Merced staat een standbeeld dat veel mensen op Bruce Willis vinden lijken, maar het is toch echt Pablo himself. Vlakbij het standbeeld staat het huis waar hij werd geboren. Een plek vol met zijn schetsen en keramieken die je niet mag overslaan tijdens een citytrip Málaga.

De kleurrijke Atarazanas-markt

De belangrijkste foodmarkt in Málaga, de Atarazanas-markt, is een schat aan lokale lekkernijen en verse ingrediënten. Leuk om gezien te hebben, maar natuurlijk moet er ook geproefd worden. Boek een tapastour en ontdek lokale smaken of ga op zoek naar een souvenir om je vingers bij af te likken. Zoals Iberische ham. Smullen maar!

Flamencoshow

Wanneer je Zuid-Spanje bezoekt, is een flamencoshow een must. Deze dans is typisch ‘Andalusisch’. Maar eigenlijk is het veel meer dan dansen. Het is een kunstvorm. Er wordt gedanst, geklapt, gezongen en gitaar gespeeld. De dansers zijn me een partijtje gepassioneerd en expressief! Een geweldige show gegarandeerd. Favoriet van de locals is de show van restaurant El Pimpi.

De kathedraal van Málaga

De kathedraal is Málaga’s trots in de historische wijk van de stad. De locals noemen ‘m La Manquita, wat eenarmige dame betekent. Terwijl een van de prachtige torens werd voltooid, raakte het geld op voordat de tweede toren kon worden gebouwd. Het resultaat? De asymmetrische look van La Manquita.

Niet alleen de buitenkant is de moeite waard. Het barok- en renaissance-interieur is ook echt wauw, met indrukwekkende beelden, houtsnijwerken en renaissancekunstwerken.

Het strand van Malagueta

Malagueta Beach is het strand het dichtst bij de binnenstad. Dat maakt het soms wat hutjemutje zonnebaden, maar niet minder leuk. Vergeet niet om een instagramkiekje te schieten bij het populaire Malagueta-bord. Wil je je handdoekje uitleggen samen met de locals? Ga dan naar El Palo.

Streetart in Soho

Een paar jaar geleden werden bekende streetart kunstenaars gevraagd om de verwaarloosde wijk nabij de haven op te frissen. Een aantal wereldwijd bekende kunstenaars – zoals Roa, D’Face, Faith47 en Felipe Pantone – maakten van de wijk Soho een kleurrijk canvas. Een originele activiteit voor op je lijstje ‘wat te zien in Málaga’.