Moederdag = Shopdag! Voor welke van deze winkelstraatjes gaan jullie?

Redactie - 4 mei 2017

Moederdag = Shopdag! Voor welke van deze winkelstraatjes gaan jullie?

Redactie - 4 mei 2017

Het is bijna moederdag. Oftewel: shopdag! Een dag lang samen genieten van knusse straatjes vol bijzondere boetiekjes. Een dag lang je portomonnee schaamteloos leegshoppen. Om uiteindelijk voldaan neer te ploffen met een dampende cappuccino en een enorm stuk taart … In deze drie bijzondere winkelstraatjes kan het gegarandeerd!

 

Haarlem: Warmoesstraat

Het is even zoeken, maar het is de speurtocht meer dan waard! Haarlem’s Warmoesstraat is een bijzonder winkelstraatje midden in de stad, goed verborgen achter de gigantische Sint Bavo kerk. De Warmoesstraat heeft leuke kledingboetiekjes, winkels vol unieke accessoires en gezellige koffietentjes. Bovendien zit er Ottomania, een interieurshop waar je helemaal los kunt gaan op de superzachte hamman handdoeken en stijlvolle sjaals. Ow, en ook niet onbelangrijk tijdens je moederdag shopdag: de Dessert Bar! Inderdaad, een bar. Gespecialiseerd in bizar lekkere toetjes. 

Willen jullie blijven slapen in Haarlem? Bed and Breakfast Malts, midden in het centrum, krijgt van jullie een 9.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/?p=73562&preview_id=73562&preview_nonce=66e857cec7&_thumbnail_id=73575&preview=true&title=een-doedagje-cadeau-voor-mams-op-moederdag-5-tips”]

Moederdag Shopdag - Groningen

Groningen: Zwanestraat

Kleding, woonaccessoires, kookboeken, bonbons, sieraden, cadeautjes… De Zwanestraat is stiekem een compleet winkelcentrum. Maar dan wel in de vorm van een sfeervol straatje vol authentieke panden. Behalve unieke boetiekjes (onder andere Pluimage, Woonzooi) heeft deze bijzondere winkelstraat ook bekendere shops zoals de Dille en Kamille. Wil je jouw moederdag shopdag in Groningen in stijl afsluiten? Aan het begin van de straat ligt een traditionele Jeneverschenkerij. Denk je nu ‘Ehm, m’n moeder trakteren op Jenever?’, dan hebben we een geruststelling. In het straatje ernaast, de Grote Kromme Elleboog, zitten ook genoeg cafeetjes met een minder eh.. uitgesproken menukaartjes. 

 Wil je van jullie moederdag een lekker weekendje weg maken? Check deze accommodaties: 

  • Ga voor kleinschalige luxe in het appartement Suite 30
  • Laat je in de watten leggen bij het Hampshire hotel in het centrum van de stad

 

Lange Hezelstraat, Nijmegen

De Lange Hezelstraat in Nijmegen is de alleroudste winkelstraat van Nederland. Vooral als je op zoek bent naar leuke meubelaccessoires is deze winkelstraat een toplocatie. Van kleurrijk (Subba) tot handgemaakt (Ochre and Red) en authentiek (Le Petit Rêve): je vindt het er allemaal. Een tip: trakteer je moeder eerst op een stevig ontbijt voordat jullie beginnen aan deze moederdag shopdag in Nijmegen. Er zijn gevaarlijk veel originele speciaalzaakjes (onder andere Smokehouse) en knusse lunchtentjes (De Heerlijckheid, Smaakrijk en meer).

Wil je overnachten in Nijmegen? In de groene omgeving vind je meerdere fijne opties. Zoals Bed and Breakfast De Kwakkenberg, vlakbij het bos. Of  het hotel van het Wellness Centre Sanadome. Hier kun je die shopdag afsluiten met een avondje ronddobberen in het bubbelbad. 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/meivakantie-boekenlijst-kinderen/”]

Wat is volgens jouw de meest bijzondere winkelstraat in Nederland? Laat het ons weten in de comments of laat een review achter!