5x waarom een winters weekend Parijs altijd een goed idee is

Redactie - 3 december 2018

5x waarom een winters weekend Parijs altijd een goed idee is

Redactie - 3 december 2018

De beste tijd om Parijs te bezoeken? Wanneer sneeuwvlokjes de Eiffeltoren bedekken en de ochtendmist bij de Notre Dame blijft hangen; ’s winters dus. Een winters weekend Parijs betekent niet alleen minder drukte, maar ook mooie verlichting, kerstmarkten, heerlijke seizoensgerechten, winteruitverkoop en meer. Dit zijn vijf redenen waarom Parijs een fantastische winterbestemming is.

Minder druk

In de winter krijgen de Parijzenaren hun Paris weer terug. Je medevakantiegangers bezoeken de stad niet meer zo massaal als tijdens de andere seizoenen, dus je hebt de stad meer voor jezelf. Très bien! In de winter kun je rijen vermijden voor tentoonstellingen, monumenten of restaurants. ’s Winters is het heerlijk vertoeven in de Franse hoofdstad terwijl je geniet van je liefde, favoriete musea en monumenten.

De stad van de liefde én de lichtjes

Parijs is niet alleen de stad van de liefde, maar tijdens de wintermaanden – en vooral in december – ook de stad van de lichtjes. Verschillende soorten lichtversieringen vullen de straten van Parijs en maken de stad des te magischer! Meer dan 270 monumenten worden ’s nachts verlicht, plus ontelbaar veel straten en gebouwen.

De Champs-Elysées is natuurlijk al een luxe deel van de stad, met de elegante boetieks, designerwinkels en de mooie architectuur. Maar tijdens de decembermaand wordt de ellenlange straat nog meer opgesmukt met feestelijke lampjes en shiny feestdecoraties. Dat beloven prachtige vakantiekiekjes te worden! De Champs-Elysées pronkt met lampjes en lichtshows tot begin januari.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/alles-over-openbaar-vervoer-parijs/”]

De winterse keuken

In de winter bestel je in Frankrijk cassoulet. Een borrelende, dikke stoofpot – gemaakt met witte bonen, gestoofd varkensvlees, groenten en vervolgens gekookt met confit of worst. Dit typisch Franse gerecht wordt in Parijs geserveerd op koude dagen, maar stiekem eet je de beste cassoulet in Castelnaudary, Carcassonne en Toulouse.

Het is in december, januari en februari ook de tijd van het jaar voor wintercomfort op je bord, zoals soupe à l’oignon (uiensoep). Zorg er wel voor dat je hetzelfde bestelt als je lover, want die soep kan behoorlijk rieken.

Kerstmarkten

Op slechts twee minuutjes wandelen van de indrukwekkende Notre-Dame kathedraal (in het vijfde arrondissement) wordt elk jaar een kerstmarkt georganiseerd op het Viviani-plein. Een kerstmarkt vol snuisterijen gemaakt door ambachtelijke vakmensen. Je vindt er een mooie selectie van keramiek, sieraden, servies en souvenirs van leer.

In Saint-Germain-des-Prés – bij een prachtige Romaanse kerk – vind je een iets grotere kerstmarkt met dertig kraampjes. De ideale plek om souvenirs en originele kerstcadeaus met een vleugje Frankrijk in te slaan.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/21-unieke-restaurants-parijs-goedkoop-tot-exclusief/”]

Winteruitverkoop

De winteruitverkoop (soldes) wordt twee keer per jaar gehouden volgens vastgestelde regels. Eigenlijk net zoals in België. De winkels in Parijs verlagen de prijzen op vrijwel alles op vastgestelde data, meestal tussen 8 januari en 11 februari. Zelfs designeritems kun je dan inslaan voor een prikkie, met kortingen tot 75 procent. Des te meer reden om het Franse warenhuis Galeries Lafayette te bezoeken. Niet alleen erg mooi, maar het is er ook heerlijk shoppen tijdens de winteruitverkoop.

Zin in een winters weekendje Parijs gekregen? Met een verblijf bij Hotel Rochester Champs Elysees of Hotel Mogador kan je weekend al niet meer stuk. Beide hotels wonnen namelijk eerder dit jaar een Zoover Orange Award.

Wat zijn jouw tips voor Parijs in de winter? Deel ze in een reactie of schrijf en review.