Stedentrip: 5x de beste hotels in Rome

Redactie - 25 februari 2018

Stedentrip: 5x de beste hotels in Rome

Redactie - 25 februari 2018

Muntjes gooien in de Trevi Fontein, flaneren over de Piazza Navona of Julius Caesar vereren bij het Forum Romanum. In Rome is zó veel te zien en te doen! Hoe doe je dat allemaal tijdens één stedentrip? Goed plannen natuurlijk. Cruciaal tijdens zo’n drukke vakantie: een fijn hotel, met lekkere bedden en een delizioso ontbijt. Dit zijn volgens jullie de 5 beste hotels in Rome.

Beste hotels in Rome Hotel Demetra

Numero uno: hotel Demetra

Dat ontbijt dus. Italianen zelf hebben er niet zo veel mee. Die houden het liever bij een kopje sterke koffie met een zoetig broodje. Gelukkig weten ze in het 4-sterren hotel Demetra dat Nederlanders wél van een stevig ontbijt houden. Mamma mia, stedentripper Anita is er lyrisch over: ‘In de meeste steden krijg je een lullig continentaal ontbijt maar dit was echt uitgebreid! Super! Echt een aanrader!’ Het hotel krijgt van jullie dan ook een 9,2. Naast het ontbijt vinden jullie de ligging dicht bij station Termini geweldig. Terecht, want dat is het knooppunt van al het openbaar vervoer in Rome.

Beste hotels in Rome Hotel Columbia

Numero due: hotel Columbia

Romeinen hebben stijl en dat geldt ook voor het 3-sterren hotel Columbia. De klassieke inrichting met kroonluchters en tapijten past perfect bij de sfeer van de stad. Als je geluk hebt, krijg je een kamer met authentieke houten balken in de plafonds. Wat jullie het mooist vinden aan dit hotel: het dakterras. Henny: ‘Bij mooi weer is het genieten van het goede ontbijt op het dakterras.’ Een van de bekendste gebouwen van Rome is het Colosseum en daar loop je vanaf dit hotel in zo’n twintig minuten naar toe. Onderweg pakken liefhebbers nog even de indrukwekkende Basiliek van Santa Maria Maggiore mee.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/openbaar-vervoer-in-rome/”]

Beste hotels in Rome Hotel Diplomatic

Numero tre: hotel Diplomatic

Hotel Diplomatic krijgt van jullie een keurige 8,4. En ook bij dit hotel geldt de perfecte ligging weer als pluspunt. De bedden schijnen trouwens ook geweldig te zijn. Vakantieganger Caroline heeft er verstand van: ‘Wij hebben alles te voet gedaan vanuit dit hotel! Echt een super locatie. Prima bedden. Als fysiotherapeut kan ik ze echt aanbevelen!’ En je weet wat ze zeggen: ‘When in Rome, do as the Romans do’. En dat betekent volgens ons dus: ijsjes eten. Perdone: gelato natuurlijk! Dat heb je ook gewoon verdiend, als je alles te voet doet. Na je wandeling (van een kwartier) richting de Trevi Fontein schuifel je zo door naar de beroemde ijszaak Il Gelato di San Crispino. Durf jij het ijs met gember- en kaneelsmaak aan?

Beste hotels in Rome Hotel Napoleon

Numero quattro: hotel Napoleon

In een 19e-eeuws gebouw récht tegenover metrostation Vittorio Emanuele zit hotel Napoleon. Ook al kunnen we sinds een tijdje gratis roamen in Rome, uit de reviews blijkt toch dat jullie erg blij zijn met de snelle en stabiele wifi in dit hotel. Kun je razendsnel je Sixtijnse Kapelselfies doorsturen naar het thuisfront! Dankzij die metrohalte voor de deur sta je gelukkig in no-time in Vaticaanstad met dus de Sixtijnse Kapel, het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek. Grappig weetje: met je bezoek aan Vaticaanstad vink je dus meteen twee landen af tijdens één citytrip. Het Vaticaan is namelijk de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Best bijzonder!

Beste hotels in Rome Hotel Cecil

Numero cinque: hotel Cecil

Kleinschalig, centraal gelegen en heel schoon. Zo omschrijven jullie het 3-sterren hotel Cecil, dat een mooie 8,4 van jullie krijgt. Precies wat je wilt tijdens een weekendje weg in Rome. Vanuit dit hotel wandel je zo naar de meeste bezienswaardigheden. Vakantieganger C. de Haan heeft een veel leukere tip: ‘Rome op de fiets ontdekken. Relatief goedkoop en voor Hollanders goed te doen.’ Dan vullen wij hem graag even aan met deze tip: als je dan toch al op die fiets zit, steek dan net voor borreltijd rivier de Tiber over naar de gezellige wijk Trastevere. Daar genieten jonge en minder jonge Romeinen samen van de aperitivo: gratis borrelhapjes bij hun glas wijn of spritz. Een échte Italiaanse en gezellige ervaring voor tutti!

Schrijf een review op Zoover en help andere vakantiegangers aan de beste vakantie!