4x fijn: een Duitse stedentrip met de trein!

Redactie - 10 mei 2019

4x fijn: een Duitse stedentrip met de trein!

Redactie - 10 mei 2019

Bij een stedentrip naar Duitsland pakken we al snel de auto of het vliegtuig. Maar wist je dat je met de trein razendsnel in de leukste Duitse steden bent? En dat al vanaf een paar tientjes… Wij tippen een aantal bestemmingen voor een heerlijk stedentrip met de trein.

Neem een kijkje in Keulen

Vanaf Utrecht rijd je met de auto binnen drie uur naar Keulen, maar wanneer je kiest voor een stedentrip met de trein ben je er nóg sneller. Met een beetje geluk scoor je zelfs al een kaartje onder de twintig euro! Je stedentrip begint daarnaast eigenlijk al vanaf het moment dat je instapt, want je leunt relaxed achterover terwijl je het landschap langzaam ziet veranderen. Eenmaal in Keulen aangekomen bezoek je natuurlijk de iconische Dom, verken je sfeervolle wijken als Ehrenfeld en proef je de historie van Altstadt Keulen. Overnachten doe je natuurlijk in een comfortabele accommodatie zoals Hotel Flandrischer Hof.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/hoe-boek-ik-een-stedentrip-met-de-trein/”]

Stedentrip-tip: levendig Dusseldorf

Dusseldorf is voor veel vakantiegangers enkel het startpunt van de vliegvakantie. Zonde! Want wanneer je voor een paar tientjes op het station van deze bruisende stad uitstapt, liggen er talloze mogelijkheden voor een enerverende stedentrip. Wat dacht je bijvoorbeeld van urenlang slenteren door de hippe winkelstraten? Of je begeven tussen historische bezienswaardigheden én moderne architectuur? Aan het eind van de middag is het heerlijk bijkomen in het relaxte park de Hofgarten. Ook ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Tip: plannen om Dusseldorf in december te bezoeken? Dan mag je de beroemde kerstmarkt zeker niet overslaan. Plezier gegarandeerd voor het hele gezin! Maak je vakantie af met een verblijf in het sfeervolle Hotel Indigo Dusseldorf Victoriaplatz. Reviewer Ben was met name te spreken over de ligging: ‘Dit hotel gebruikt voor een paar daagjes Kerstmarkt. Het ligt op prettige afstand van de S-Bahn en de tram en ook qua loopafstand is het goed te doen.’

Om de hoek: Osnabrück

Op zoek naar een stedentrip met de trein die écht om de hoek ligt? Net over de grens van Nederland, in de Duitse regio Nedersaksen, ligt het verrassend mooie stadje Osnabrück. De knusse binnenstad is ideaal voor de vakantieganger die op zoek is naar rust. Bezoek de fraaie kerk, wandel door het oude centrum en strijk natuurlijk neer op een van de heerlijke terrassen. De keuken van Osnabrück is namelijk een van de hoogtepunten van de stad. Ook deze stad bereik je al voor minder dan twintig euro met de trein. Hoe gaaf is dat!

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/stedentrip-keulen-in-de-planning-bezoek-deze-wijken/”]

Nog meer stedentrip-tips: Kun je geen genoeg krijgen van Nedersaksen? Naast Osnabrück kent deze regio nog meer interessante steden. Hannover, Bad Bentheim en Oldenburg zijn stuk voor stuk de moeite waard. Net als Hotel Bentheimer Hof en Vakantiepark Landal Dwergter Sand, trouwens.

Naar Berlijn met de trein

Tja, in een lijstje van stedentrips in Duitsland mag Berlijn natuurlijk niet ontbreken. Ook deze stad bereik je namelijk eenvoudig met de trein, waarbij je je in de stad zelf verplaatst met de metro. De stad is het culturele hart van Duitsland en bevat talloze musea, bezienswaardigheden en evenementen. Tel daarbij de overblijfselen van het roemruchte verleden en de winkelstraten op en het plaatje is compleet. Wat wil jij doen in Berlijn?

Zin gekregen in een stedentrip Berlijn? 6x heerlijk overnachten: 

Hotel Van der Valk Berlin Brandenburg                        Hotel Comfort Ligtenberg

Hotel Brandies                                                                     Hotel Allegra

Hotel Sorat Ambassador                                                    Hotel Ellington

Wat vind jij van reizen met de trein tijdens je vakantie?