3 tips voor winterse stedentrips

Redactie - 27 november 2015

3 tips voor winterse stedentrips

Redactie - 27 november 2015

Als je naar buiten kijkt zou je misschien het liefst di-rect een enkeltje zon willen boeken, maar waarom? De donkere dagen in december vormen samen met menig Europese stad het perfecte decor voor een Super Sfeervolle Stedentrip. Fonkelende lichtjes, vrolijke jingles en straatkoortjes vermengt met de warmte van vuurkorven en gluhwein. En natuurlijke de leukste souvenirs scoren voor onder de boom! Uitgelicht: drie steden die je in hogere sferen brengen.

1. Santa in Londen baby!

Dacht je dat kerstmarktstruinen alleen in Duitsland kon? Mis! Al is Duitsland van oorsprong hét land van de kerstmarkten, Londen is nummer één als het aankomt op kerstshoppen. Je vindt er versierde etalages in winkelstraten zoals Oxford- en Regent street en warenhuizen als Harrods waar de kerstafdeling zo groot is als een voetbalveld. Maar je vindt hier ook, aan de voet van de London Eye, een heuse kerstmarkt die zich prima kan meten aan menig Duits exemplaar. Ook Hyde park doet z’n best. Met een schaatsbaan, sneeuwpark en reuzenrad. Maak je met kerst zelf een stedentrip naar Londen? Mis dan Boxing day niet, de big sale op Tweede Kerstdag.

2. Romeinse kerstsferen

Winter in Rome

Haast nergens vind je rond de feestdagen een tafereel kerstiger dan in Rome. De besneeuwde toppen van cipressen die boven het Forum Romanum prijken, bevroren neuzen van eeuwenoude standbeelden die fonteinen sieren, en duizenden glinsterende lichtjes die uit de gekleurde ramen van de kerken stralen. De Paus op het Sint Pietersplein en de kerstmarkt op Piazza Navona geven je dat heerlijke kerstgevoel. Maar de Italiaanse mama’s die met tassen vol vers voedsel en een Panettone (traditionele kerstcake) onder de arm over straat rennen, maken het helemáál af.

3. Winterse stedentrip Antwerpen

Kerstmarkt in Antwerpen

Als het érgens knus is zo voor de kerstdagen, dan is het wel in Antwerpen. Op de pleinen vind je de gezelligste marktjes. Grote mokken hete wijn worden er ingeschonken en vergeet vooral de Vlaamse frites niet. En dan hebben we het nog niet eens over de lokale garnalenkroketjes. Lekker bij een Belgisch biertje! Een feest voor de buik dus ook, dat Antwerpen. Even klaar met de kerst? Rond de markten vind je de meest fantastische vintage kleding- en interieurzaakjes. Kortom, een stedentripje naar Antwerpen doet je in hogere kerstsferen komen.

Plaats jouw tips voor deze kerststeden onder dit bericht!