13x stedentrip in Spanje om uit te kiezen

Redactie - 14 september 2018

13x stedentrip in Spanje om uit te kiezen

Redactie - 14 september 2018

Barcelona, Valencia, Madrid of toch Ibiza-stad? Spanje lijkt verdacht veel op het land met de meeste stedentripbestemmingen. Lastig kiezen? We schotelen je maar liefst dertien opties voor een stedentrip in Spanje voor.

Stedentrip Spanje - Valencia

Valencia | Foto: Willian Justen de Vasconcellos, Unsplash

1. Moderne kunst en de kust in Valencia

Wát een leuke bestemming is Valencia: lekker weer, goed eten, fijne winkels, mooie parken, aardige bewoners én aan het strand. Met een futuristisch museumpark, gezellige tapastentjes en verscholen pleintjes is dit een Spaanse stedentrip om af te vinken.

Stedentrip Spanje - Barcelona

Park Guell in Barcelona

2. Best of both worlds in Barcelona 

Zon, zee en strand, maar ook de allure en levendigheid van een stad: Barcelona in een notendop. Fietsen door de stad, de mooie bouwwerken van Gaudí bewonderen en paëlla eten aan zee: Barcelona kun je elk jaar doen!

Stedentrip Spanje - Malaga

Malaga | Foto: Willian Justen de Vasconcellos, Unsplash

3. Moorse invloeden in Malaga

Ook Malaga is de perfecte combinatie tussen stedentrip en strandvakantie. De zon schijnt er fijn, de wijn smaakt er goed en de stad straalt een Andalusische charme vol Moorse invloeden uit. Tip: bezoek een Marokkaans theehuis, zoals Teteria Palacionazari in Calle San Agustín. Naast nisjes, hoekjes en mozaïek vind je hier de lekkerste thee.

Stedentrip Spanje - Madrid

4. Metropool Madrid

De gemoedelijke sfeer, leuke wijken, groene parken en typisch Spaanse restaurantjes en cafés maken van hoofdstad Madrid een prettige stedentrip. Hier aan kunst- en cultuur en goede hotels geen gebrek. Ga aan de wandel en skip de metro, zo ontdek je de stad op haar best.

Stedentrip Spanje - Toledo

Toledo

5. Tip: Toledo

Nog nooit van Toledo gehoord? Is niet gek hoor, het is niet bepaald een bekende stedentrip in Spanje. Maar als je in Madrid verblijft, wip dan ook even langs dit middeleeuwse stadje (op een half uur afstand) dat zo’n beetje in z’n geheel op de werelderfgoedlijst staat.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-onbekendere-steden-spanje/”]

Stedentrip Spanje - San Sebastian

6. Sterrenregen in San Sebastian

De Michelinsterren vliegen je om de oren in de Baskische stad San Sebastian. Nergens in Spanje vind je zoveel goede restaurants. Een must voor foodies dus. Tel daarbij op: de woeste golven van de Atlantische oceaan, waarop je als de beste surft én de goudgele stranden. Heerlijk!

Stedentrip Spanje - Bilbao

Pintxos in Bilbao

7. Bilbao, meer dan een museum 

Bilbao is nog zo’n fijne stad in het noorden van Spanje. De meeste bezoekers komen voor het bekende Guggenheim Museum, maar er is zoveel meer. Talloze barretjes met de lekkerste pintxos in gezellige straatjes, ruige kliffen en idyllische vissersdorpjes, om maar wat te noemen.

Stedentrip Spanje - Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

8. Eilandstad Palma de Mallorca  

Wil je een citytrip combineren met een zonvakantie? Dan is Palma de Mallorca een goeie optie voor een stedentrip. Cultuur, lekker eten, leuke boetiekjes, een chic haven en de ligging aan zee: de hoofdstad van dit Spaanse eiland heeft het allemaal in huis. Leuk: langs de kustlijn is een lang fietspad aangelegd.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/actief-zomer/2015-actieve-vakantie-op-mallorca-6-tips/”]

Stedentrip Spanje - Sevilla9. Sangria in Sevilla

Sevilla in het zuiden van Spanje is een zinderende zomerstad. Mag het van jou iets minder heet? Bezoek de stad dan in het voor- of najaar. Dwaal overdag door kathedralen, paleizen en weelderige tuinen versierd met mozaïek en sluit je dag af met sangria op een plein. Stedentrip Spanje - Granada

10. Verdwalen in Granada

Nog zo’n topper in Andalusië: Granada. Alhambra bezocht? Duik dan de oude wijk Albaicín in en verdwaal in het doolhof van smalle straatjes, trappen, pleintjes, witgekalkte huizen en winkeltjes. Breng de nacht door in een van de vele b&b’s en hotels die de stad rijk is, zoals het kleurrijke Hotel Albadía.

Stedentrip Spanje - Ibiza-stad

Ibiza-stad

11. Ibiza-stad aan zee

De historische, middeleeuwse stadskern van Ibiza-stad staat op de werelderfgoedlijst. En terecht. In de wirwar van smalle straatjes vind je winkeltjes, restaurants, barretjes, verborgen binnentuinen en bejubelde slaapplekken, zoals Villa Maribelle. Klim naar de top voor een weids uitzicht over de haven.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/toplijstje/lekkerste-spaanse-gerechten/”]

Stedentrip Spanje - Salamanca

Plaza Mayor in Salamanca

12. Sprookje Salamanca

Salamanca werd vierhonderd jaar voor Christus gebouwd op een heuvel, geen gebrek aan historische bouwwerken dus. De stad bruist van de studenten en de zonsondergangen zijn er oogstrelend.

Stedentrip Spanje - Alicante

Kleurrijk straatje in Alicante

13. Aanrader Alicante

Last but not least: Alicante aan de Costa del Sol wordt vaak overgeslagen als stedentrip in Spanje. Wij zien niet in waarom: veel zon, een strand, een boulevard, kleurrijke wijken, een modern museum en hele fijne accommodaties.

Wat is jouw favoriete bestemming voor een stedentrip in Spanje? Laat het weten in de reacties of laat een review achter!