Wat is de leukste winkelstad van Noord-Holland?

Redactie - 2 februari 2019

Wat is de leukste winkelstad van Noord-Holland?

Redactie - 2 februari 2019

Wat is de leukste winkelstad van Noord-Holland? Volgens de poll die Zoover onlangs hield, heeft Alkmaar recht op die titel. Ook mocht deze sfeervolle stad zich in 2017 de beste winkelstad van Nederland noemen! Reden te meer om er eens lekker te gaan shoppen! Ben jij er al eens geweest?

Winkelen in Alkmaar

Alkmaar heeft eigenlijk alles wat een winkelstad zo leuk maakt. Alle grote modemerken worden afgewisseld met karakteristieke boetiekjes en nijverheidswinkeltjes, die de authentieke sfeer naar voren laten komen. Groot pluspunt is dat het compacte centrum prima te bewandelen is, waardoor je een dag heerlijk kunt rondstruinen. Heeft de charme van Alkmaar je weten te verrassen? Gun jezelf dan een fijn weekend weg in deze bruisende stad. Vanuit het comfortabele én centraal gelegen Hotel Amrâth Alkmaar sta je zó in de gezellige winkelstraat. De familie Wolswinkel vat het mooi samen: ‘Het hotel ligt op loopafstand van het centrum. Het personeel is zeer behulpzaam en vriendelijk, het ontbijt heerlijk en de bedden slapen super.’

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips-van-een-local/60-seconden-alkmaar-prachtstad/”]

Al winkelend de stad verkennen!

Het feit dat in Alkmaar alles op loopafstand is, houdt ook in dat je, naast de winkels, de historische kant van het centrum kunt ontdekken! Vanuit de winkelstraten doorkruis je makkelijk de oude binnenstad en passeer je kleine, sfeervolle straatjes en diverse interessante musea. Wil je meer te weten komen over deze boeiende stad? Tijdens een begeleide stadswandeling kom je op verrassend mooie plekjes en leer je leuke feitjes over Alkmaar. En natuurlijk tipt de gids je graag een sfeervol restaurant.

Must-do: de beroemde Kaasmarkt

Je mag dan naar Alkmaar zijn gekomen om te shoppen, zonder de fameuze Kaasmarkt te hebben gezien, is je bezoek eigenlijk niet compleet. Bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar de stad om deze traditie met eigen ogen te aanschouwen. Het tafereel vormt een mooie afwisseling tussen het winkelen door! Trek gekregen in kaas? Loop dan even het nabijgelegen Waaggebouw in voor een bezoek aan het Kaasmuseum. Mocht je nog ruimte overhebben na een weekendje shoppen, dan neem je natuurlijk een smakelijk souvenir mee!

Heerlijk lunchen in Alkmaar

Zoals in veel andere steden schieten de hippe lunchrooms ook in Alkmaar als paddenstoelen uit de grond. Trek gekregen na een paar uur winkelen en door het centrum slenteren? Ga af op de geur van heerlijke koffie en plof neer bij een van de vele leuke tentjes die het centrum rijk is. Vegan gerechten, verse smoothies of een stevige burger: de keuze is aan jou! Echte hotspots waar wij erg over te spreken zijn, zijn VERS en het recent restaurant IJkgebouw.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/dagje-uit/leuke-winkelsteden/”]

Andere leuke winkelsteden in Noord-Holland

Naast Alkmaar telt de provincie Noord-Holland nog veel meer te gekke winkelsteden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het sfeervolle Hoorn? Of het karakteristieke Den Helder, prachtig gelegen aan het water? Ook wat kleinere steden als Enkhuizen en Medemblik zijn zeer de moeite van het ontdekken waard. Voor welke stad je ook kiest: ze staan alle garant voor een gezellig weekendje weg. Van luxueuze hotels tot kleinschalige B&B’s: boek een accommodatie die past bij jouw wensen. Na een goed ontbijt ben je weer klaar om de winkelstraten in te duiken!

Wat is jouw favoriete winkelstad in Noord-Holland? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review!