Shopping: 7x handige apps voor op vakantie

Redactie - 27 februari 2018

Shopping: 7x handige apps voor op vakantie

Redactie - 27 februari 2018

Reisgidsen, woordenboeken, een taalknobbel of hoofdrekenen: je moet wat kennis en bagage met je meeslepen als je op vakantie gaat. High five voor de moderne technologie, want met déze selectie handige apps voor op vakantie heb je alles wat je nodig hebt op je mobiel. Shop ze nu!

Localscope - apps voor vakantie

Localscope

1. Localscope 

Er zijn veel apps die gebruik maken van location based search, ofwel: het zoeken in je directe omgeving met gebruik van GPS. Localscope is misschien wel de beste op dit gebied. Je vindt super snel van alles in je buurt: van pinautomaat tot parkeerplaats. En als extraatje kun je ook nog zoeken naar foto’s, filmpjes of social media berichten van je locatie.

Voor: iPhone & iPad | Prijs: € 3,99

Valuta

Valuta

2.Valuta

Sinds de euro is ingevoerd in het grootste deel van Europa, is het omrekenen van je uitgaven op vakantie niet meer nodig. Maar als je tijdens je vakantie in bijvoorbeeld Thailand of Kaapverdië bij wilt houden hoeveel je precies uitgeeft of moet afdingen, wordt het een stuk lastiger. Want hoeveel Thaise baht is één euro? Gelukkig zijn er apps die dat voor je uitrekenen, zoals Valuta.

Voor: iPhone | € 1,09 voor de reclamevrije Pro versie.

 

Measures

Measures

3. Measures

Wil je meer weten dan alleen de wisselkoers? Met de uitgebreide app Measures kun je bijna al het mogelijke meten: valuta, temperatuur, lengte, gewicht en afmetingen, maar óók brandstofhoeveelheden, schoenmaten en vrouwen- en mannenkleding. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie bent in Engeland of New York en wilt weten welke maat je moet hebben of hoeveel miles je nog moet rijden tot je accommodatie.

Voor: iPhone | Prijs € 3,49

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/10x-leukste-kinderapps/”]

4. Culinair Frans

Met de Culinair Frans A-Z eten en drinken app begrijp je eindelijk de Franse menukaart, kun je een Frans recept ontcijferen en vind je ingrediënten voor je boodschappenlijstje om zelf lekker te koken in Frankrijk. Je kunt zoeken met een woordenlijst, maar de app is ook voorzien van een wijnwoordenboek, handige voorbeeldzinnen en klassieke spreekwoorden.

Voor: iPhone & iPad | Prijs: € 2,99

Weeronline

Weeronline

5. Weeronline

Met deze geavanceerde weer-app raadpleeg je het weer voor vrijwel de hele wereld. Voeg simpelweg een locatie toe en kies wat je verder wilt zien, zoals een 14-daagse weersverwachting of een activiteiten-weercijfer.

Voor:  iPhone, iPad en Android | Prijs: gratis en € 2,29 voor de advertentievrije versie.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/stedentrips/go-barcelona-ontdek-el-born/”]

apps voor op vakantie

App: Spotted by locals

6. Spotted by Locals

De leukste tips op vakantie zijn vaak die van locals. Maar als die niet voor het oprapen liggen, omdat je bijvoorbeeld in een hotel in Barcelona verblijft met alleen maar internationale toeristen, is er de app Spotted by locals to the resque! In deze app staan unieke hotspots van populaire steden.

Voor: iPhone en Android | Prijs: € 4,49 per stad

Share a bill

Share a bill

7. Share-a-bill

Niet het leukste moment van de vakantie: het splitten van de rekening. Niet na een diner, en al helemaal niet na drie weken vakantie vieren in Zuid-Oost Azië. Lastige rekensommen en verhitte discussies in de familie- of vriendengroep? Niet met Share-a-bill. Voer alle betaalde bedragen in en de app houdt tot op de cent nauwkeurig bij hoeveel je van elkaar krijgt. Einde discussie.

Voor: iPhone & iPad | Prijs: € 4,49

 

Welke handige apps voor op vakantie gebruik jij?