Shopping: 10x toffe schaatsgadgets

Redactie - 13 december 2017

Shopping: 10x toffe schaatsgadgets

Redactie - 13 december 2017

Eindelijk, het schaatsseizoen is weer geopend. Als echte liefhebber van wintersport wil jij vast de blits maken op het ijs. En dat kan met deze tien toffe schaatsgadgets!

Slijper schaats gadget

Schaatsgadget 1: pocket blade sharpener

Met scherpe ijzers schaats je sneller, kun je je beter afzetten en is de kans op vallen een stuk minder groot. Voor de grote slijpbeurt kun je het beste je schaatsen naar een professionele schaatsenslijper brengen. Maar wil je even een oneffenheid wegwerken tijdens je schaatssessie, dan is deze pocket sharpener superhandig!

Ice Skating Blade Sharpener vanaf € 10,-. O.a. verkrijgbaar bij aliexpress.com

Schaatsgadget 2: aluminium sschaatsgadget schaatshulpchaatshulp

Zelfs de meest wankele schaatser glijdt moeiteloos over het ijs met deze schaatshulp. Gemakkelijk te verstellen, geschikt voor klein en groot. Je klapt de schaatshulp in en hij is ook nog eens lichtgewicht, dus je neemt hem zo mee naar je favoriete ijsbaan.

Op zoek naar een supergave plek om je schaatskunsten te oefenen? Vanaf half november tot eind januari wordt de schaatsbaan op het Kurhausplein in Scheveningen weer geopend. Hier kun je gemakkelijk een paar dagen doorbrengen! Overnacht bijvoorbeeld in Badhotel Scheveningen. Marieke somt op: ‘Vriendelijk personeel! Ligging uitstekend! Kamers prima in orde!

Nijdam Schaatshulp € 33,99. O.a. verkrijgbaar bij bol.com.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/shopping/wintersportgadgets/”]

Schaatshulp kind

Beeld: www.harderwijkopijs.nl

Schaatsgadget 3: schaatshulp voor de kids

Nog zo’n handige schaatshulp, maar dan speciaal voor de allerkleinsten. In de vorm van een pinguïn, ijsbeer of panda. Perfect om de eerste stapjes mee op het ijs te zetten!

Schaatshulp € 325,00. O.a. verkrijgbaar bij noordpool-airconditioning.nl

ombouwset

Schaatsgadget 4: ombouwset voor een klapschaats

Als je dan genoeg geoefend hebt, is het misschien wel tijd voor the next level: de klapschaats! Hele nieuwe ijzers zijn een flinke investering. Maar met deze ombouwset maak je van je gewone schaats in een handomdraai een echte pro.

Evo ombouwset klapschaats € 120,00. Verkrijgbaar bij zwaanschaatsenservice.nl.

Schaatsbril schaatsgadget

Schaatsgadget 5: flashy schaatsbril

Voor de echte schaatsliefhebber telt maar een ding: schaatsen op natuurijs. Met de zon op je bol urenlange tochten maken door het Hollandse landschap. En wat kun je hier nu beter bij gebruiken dan een goede schaatsbril? Deze bril beschermt je niet alleen tegen het zonlicht, maar ook tegen stof en wind en voor honderd procent tegen UV-straling. Je krijgt er verwisselbare lenzen in verschillende kleuren bij!

Rogelli Skyhawk Sportbril € 24,95. Verkrijgbaar bij collard-schaatssport.nl.

 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-10-sprookjesachtige-schaatsbanen/”]

Viking Multitool schaatsgadget

Schaatsgadget 6: reparatieset voor je schaatsen

Het laatste wat je wilt, is dat je schaats kapot gaat. Met deze handige multi-tool kun je kleine reparaties direct op de ijsbaan uitvoeren. Draai bijvoorbeeld snel een boutje vast of verwissel een veertje. Je staat in no-time weer op het ijs!

Viking Multi-tool € 19,50. Verkrijgbaar bij janvanderhoorn.nl.

Schaatsapp

Schaatsgadget 7: een superhandige schaatsapp

Hou jij het liefst je sportprestaties nauwkeurig bij? Of wil je wel eens zien hoeveel sneller je schaatst dan anderen? Dat kan met een handige schaatsapp. De audiocoach vertelt je exact hoeveel kilometer je geschaatst hebt en hoe snel je gaat. En achteraf kun je je prestaties opslaan en vergelijken met andere sporters.

Niet alleen kun je je eigen scores kwijt in de app, je vindt er ook allerlei handige informatie over alle schaatsbanen in Nederland. En zodra er natuurijs ligt kun je real-time zien waar je kunt gaan schaatsen.

Schaatsapp – gratis (voor extra functionaliteiten betaal je wel). Verkrijgbaar in Google Play, Windows Phone en Apple Store.

 schaatshelm schaatsgadget

Schaatsgadget 8: veilige helm

De kans dat je als amateur een keertje valt is best groot. En dan kun je maar beter een helm op hebben! Deze fluffy helm beschermt je hoofd, houdt je lekker warm en geeft je ook nog eens die echte winter wonderland uitstraling. Ook te krijgen in een speciale kids uitvoering!

Ribcap Bjork Teddy €77,50. Verkrijgbaar bij janvanderhoorn.nl.

handschoenen schaatsgadget

Schaatsgadget 9: verwarmde handschoenen

Een hele dag op het ijs is heerlijk, maar oh oh oh die koude handen! Geen probleem meer met deze voorverwarmde handschoenen. Je laadt ze op aan een accu en de handschoenen zijn al klaar voor je ze aantrekt. En zo kun je makkelijk twee uur schaatsen zonder je druk te maken over verkleumde vingers.

Na het schaatsen toch liever binnen opwarmen? Hotel Carlton President (Zoover score: 8,1) ligt op tien minuutjes rijden van schaatsbaan De Vechtsebanen in Utrecht. Hier kom je weer heerlijk op temperatuur met een warme choco en een stuk huisgemaakte lemon curd taart.

Gerbing S-7 Verwarmde Handschoenen €89,00. Verkrijgbaar bij motorcorner.nl.

Schaatshoes schaatsgadget

Schaatsgadget 10: beschermhoezen voor je ijzers

Zoals gezegd, je schaatst het beste op scherpe ijzers. En dus wil je deze goed beschermen voor en na het schaatsen. Deze universele beschermhoezen passen op iedere schaats. Zo ben je altijd meteen weer klaar voor je volgende rit!

Zandstra universele hoezen € 10,00. Verkrijgbaar bij o.a. bij bol.com.

Wat is jouw favoriete schaatsgadget? Deel je tip in de reacties!