Het blijft een uitdaging. Met z’n allen úren doorbrengen in een volgepropte auto. Hoe fantastisch dat vooruitzicht van die spectaculaire Zuid-Franse camping ook is. Onze tip? Verwen (lees: bedwelm) je achterbank met een van deze 10 leukste cadeau’s voor onderweg. Geschikt voor hyperactie peuters tot verveelde zeiksnorren.

Cadeau's voor onderweg - fotoprinter1. Instant photo printer

Ook zo slecht in je vakantiefoto’s sorteren als je terugkomt? Met een mobiele photo printer kun je onderweg alvast aan het werk. Geef er een vrolijk foto-album bij cadeau en je tovert die roadtrip om in een creatieve knutselmiddag. Tip: lees ook onze blog vol fototips van een pro voor nóg mooiere vakantiefoto’s.

Cadeau's voor onderweg - solar charger2. Solar Charger

Soaking up the sun krijgt een geheel nieuwe betekenis met deze portable Solar Charger. Zet ‘m op het dashboard of zuignap ‘m aan het raam en je weet zeker dat die Ipads nog urenlang hun magische rol blijven vervullen op de achterbank.

Cadeau's voor onderweg - kletsdoos3. Kletsdoos

Een van de beste cadeau’s voor onderweg als je die eeuwige ‘ik-ga-op-reis-en-ik-neem-mee’ spelletjes graag achterwege laat dit jaar. Het kletsdoosje komt met 108 kletskaarten met dilemma’s en tricky vragen. Ideaal voor tijdens een autovakantie of om wat loze uurtjes op het vliegveld door te komen.

 

Cadeau's voor onderweg - autoraam4. Pictionary op het autoraam

Goedkoper en simpeler dan dit gaan die cadeau’s voor onderweg niet worden. Pak een paar whiteboardstiften in en jullie spelletje pictionary kan beginnen! Maak jouw huis-tuin-en-keuken versie van pictionary helemaal vakantieproof en zet van tevoren alvast wat steekwoorden op papier voor je bucketlist-bestemmingen.

Cadeau's voor onderweg - bbq5. Mini barbecue-grill

Waarom eigenlijk wachten met genieten tot je jullie vakantiebestemming hebt bereikt? Die kleffe tankstationbroodjes maken zo’n autovakantie naar de Ardennen er immers nooit gezelliger op. Met de mini BBQ-grill in je achterbak ben je in ieder geval verzekerd van een toplunch onderweg.

Cadeau's voor onderweg - achterbank6. Achterbankbingo

Hij is gratis te downloaden: de achterbankbingo van de ANWB. Ideaal zoethoudertje voor kinderen onderweg. Aan de hand van vrolijk ontworpen kaarten maken ze een bingo met alles wat ze onderweg tegenkomen. Lees nog veel meer tips voor een autovakantie met kinderen in onze blog.

Cadeau's voor onderweg - speaker7. Bluetooth speaker

Geen zin om dit jaar weer 334 keer naar ‘Woezel en Pip op Vakantie’ te luisteren? Geef ze op de achterbank een bluetooth speaker cadeau en je doet jezelf een groot plezier. Terwijl je voorin je eigen feestje houdt, kunnen ze het op de achterbank lekker zelf uitzoeken. Zo’n bluetooth speaker komt trouwens ook erg goed van pas als je die treincoupé liever voor jezelf wilt hebben. Of het gesnurk in de vliegstoel naast je moet overstemmen.

Cadeau's voor onderweg - boek8. Reisgids voor kinderen

De Kidskompas, de Lonely Planet, de Ikke: het zijn stuk voor stuk ideale boekjes voor op de achterbank. Kinderen kunnen zich alvast voorbereiden en onderweg tekeningen en verhalen schrijven over hun avonturen. De reisgidsen zijn er onder andere voor grote Europese steden als Londen, Parijs en Kopenhagen.

Cadeau's voor onderweg - thermenhotel-Karawankenhof

9. Een hotelovernachting

Cadeau’s voor onderweg in de categorie romantiek: een hotelovernachting. Terwijl je partner zich had ingesteld op nóg acht uur in de auto, rijd jij nonchalant de oprit op van dat ene wellnesshotel of die schattige B&B. Waar jij uiteraard de suite met het mooiste uitzicht hebt geboekt. Een paar goede opties zijn onder andere het hypermoderne Thermenhotel Karawankenhof in het Oostenrijkse Villach en het Aparthotel Eifel Inn in het Duitse Heisdorf.

Cadeau's voor onderweg - snack10. Een MobiCool

De MobiCool is een koelbox speciaal voor in de auto. Je installeert ‘m op de achterbank met de veiligheidsgordel. Nu alleen nog even bedenken hoe je ‘m vult. Inspiratie nodig? Check ons toplijstje met gezonde snacks voor onderweg.

Welke cadeau’s voor onderweg pak jij dit jaar in? Deel je tips in de comments. 


Voor de hipste gadgets moet je bij Conrad zijn! Profiteer nu van de Conrad Black Friday kortingen en shop extra voordelig met deze kortingscode!

Wil jij kans maken op een wintersportvakantie t.w.v. €1.500 naar de Zugspitz Regio? Schrijf dan nu een review en doe mee. 

Uitgelichte berichten

Sylvia

Redacteur

18 mei - 2018

Reacties