Een geslaagde vakantiepicknick met deze 5 kleden

Redactie - 14 april 2017

Een geslaagde vakantiepicknick met deze 5 kleden

Redactie - 14 april 2017

Met een vakantie in het vooruitzicht staat de rolkoffer al bij de voordeur en liggen de strandhanddoeken klaar. Maar ook een praktisch picknickkleed is een must voor de ideale city-, strand- of natuurvakantie. Zoover heeft vijf gezellige én handige exemplaren voor je verzameld. Hoef je ze alleen nog naar huis (of je favoriete vakantiebestemming) te klikken.

Picknicken op vakantie

1. Het leven is één grote picknick op vakantie

Een goed begin is het halve werk geldt ook op vakantie. Het begint met een fijn picknickkleed. Overal voor te gebruiken: een lekkere lunch in het park, maar ook tijdens een romantische zonsondergang op het strand komt ‘ie goed van pas. Dit kleed ‘life in the city’ is superleuk voor een picknick in je favoriete vakantiestad: zo scoort een paar nachtjes in een leuk hotelletje in Lissabon hoog bij vakantiefans.

Prijs € 32,50 | Waar te koop? Life is a picnic

2. Picknicken in Franse stijl

Picknicken in stijl, met een vleugje Franse klasse doe je met dit Bistrot picknickkleed van La Chaise Longue! Met deze naam kan ‘ie niet ontbreken tijdens een bezoek aan vakantieland Frankrijk. Of lekker met het zonnetje op je bol je kleedje spreiden in (of bij, als het druk is) Parc Guell in Barcelona is een goed idee. Maar let op: vakantiefan Emmie geeft een tip:

‘Niet midden op de dag naartoe gaan, levend verbranden gegarandeerd!’

Met een picknickkleed blijft je favoriete zonnejurk vrij van modder- en grasvlekken en zijn je hapjes veilig voor vuil. Picknick je liever aan de Costa Brava of Costa Dorada? Neem dan een wat robuuster picknickkleed dat ook tegen zand bestand is.

Prijs €19,95 | Waar te koop? VT Wonen

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/shopping/italie-winkelen-outlets/”]

                                                                   3. Eekhoorntjes overal, ook op je picknickkleed

Picknicken in Londen doe je met een picknickkleed met eekhoorntjes. Voor je het weet zijn je snacks foetsie. Tijdens een picknick in het St. James’s Park bij Buckingham Palace word je omringd door brutale eekhoorns. Dit picknickkleed is lekker licht zodat je er niet mee hoeft te zeulen en ideaal te gebruiken voor een spontane relaxsessie in het park. Na gebruik rol je het kleed weer op en hang je ‘m aan je schouder. En wil je helemaal goed voorbereid voor de dag komen? Er zijn ook bijpassende koeltassen voor je cider.

Prijs € 48,- | Waar te koop? Givt

4. Altijd droge billen met een waterdicht picknickkleed

Waar strijk je neer voor een tapaspicknick? Wordt het op de camping of trek je er een dagje op uit? Een harde of zachte ondergrond? Met een gewatteerd picknickkleed doe je je (gebruinde) billen een groot plezier. En een waterdicht picknickkleed is ook wel zo handig. Fijn als je bijvoorbeeld vroeg in de ochtend al in het park neerstrijkt, wanneer de dauw nog niet helemaal gevlogen is. Droge billen gegarandeerd. Hoewel, op een zonnige bestemming horen zweetbillen er natuurlijk een beetje bij!

Ben je met een grote familie of een gezellige groep vrienden op vakantie? Dan is een extra groot kleed waar je minimaal met vier personen op kunt zitten geen overbodige luxe. En mooi voordeel: dit exemplaar doet ook prima dienst als speelkleed voor de kids!

Prijs € 49,50 | Waar te koop? Just A Joy

5. Typisch Nederlands picknickkleed mee op vakantie

Jouw zonnige vakantiepicknick is natuurlijk niet compleet zonder minstens zo’n gezellig picknickkleed in onze nationale kleur: fel oranje. Zoek met dit kleed het bos, het park of het strand op! Bijvoorbeeld het populaire Duitse bosgebied ‘het Zwarte Woud’.

Prijs € 9 | Waar te koop? HEMA

 

Op welke vakantiebestemming picknick jij het liefst? Laat het ons weten in een reactie of schrijf een review