Gezelligste kerstmarkten die 100% familyproof zijn

Redactie - 29 oktober 2017

Gezelligste kerstmarkten die 100% familyproof zijn

Redactie - 29 oktober 2017

Nog een paar weken en het is eindelijk weer december! De maand waarin we schaamteloos los kunnen gaan met alles wat kitscherig, glinsterend en mierzoet is. Duurt het aftellen jou en je gezin wat te lang? Op deze gezellige kerstmarkten voor het hele gezin kun je alvast in de stemming komen.

Dickens Festijn, Deventer

Wanneer: 16 en 17 december

Waar: Bergkwartier, Deventer

Wat: Twee dagen lang nemen de beroemdste figuren uit de boeken van Charles Dickens de historische binnenstad van Deventer over. Oftewel: DE kans om Oliver Twist, Meneer Pickwick en de Christmas Carol Singers in levende lijve te zien tijdens bijzondere optredens en parades. Kun je niet wachten totdat al deze vrolijkheid losbarst? Behalve één van de gezelligste kerstmarkten heeft Deventer ook een Dickens Kabinet. In dit museum kun je het hele jaar door genieten van de wereld van Charles Dickens.

Extra tip voor als je toch in de buurt bent: Het nabijgelegen speelgoedmuseum Toy Gallery (review score: 8,5) heeft volgens jullie een bijzondere collectie met oldtimers en speelgoed.

Gezelligste kerstmarkten met kinderen - gezin

Royal Kerstmarkt, Den Haag

Wanneer: 15 tot en met 23 december

Waar: Het Lange Voorhout, Den Haag

Wat: De Royal Kerstmarkt op Het Lange Voorhout in Den Haag is al jaren een begrip. De sjieke straat staat bijna twee weken lang vol knusse kraampjes, bergen kerstverlichting en heel veel lekkere dingen. Het is één van de gezelligste kerstmarkten van Nederland voor het hele gezin en heeft bovendien een heus winterwonderland voor kinderen. Dit jaar staan er onder andere glittertattoo-workshops en knusse sing-a-long kerstoptredens op het programma.

Wil je er een gezellig weekendje weg met het hele gezin van maken? Boulevard Hotel Scheveningen is volgens jullie een prima keuze met (jonge) kinderen. ‘Ruime kamer met zeezicht, netjes, schoon: een gemoedelijk familiehotel‘, schrijft reviewer M. Epping.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/6-x-hotels-bij-populaire-kerstmarkten/”]

Gezelligste kerstmarkten - Antwerpen belgische wafelKerstmarkt Antwerpen, België

Wanneer: 9 december 2017 tot en met 7 januari 2018

Waar: het oude centrum van Antwerpen

Wat: De Kerstmarkt van Antwerpen is ongetwijfeld één van de gezelligste kerstmarkten bij onze zuiderburen. Het eeuwenoude centrum van de stad staat dan vol met kraampjes, een ijspiste, een tubingbaan en nog veel meer. Bovendien is dit de perfecte locatie om zo’n heerlijke dikke warme Luikse wafel te proeven.

De Grote Markt van Antwerpen is volgens jullie sowieso een aanrader om te bezoeken. De met goud versierde oude gildehuizen vormen tijdens december een droomachtige achtergrond voor de vele marktkraampjes vol bijzondere kerstcadeau’s. Ook De Meir, de autovrije winkelstraat om de hoek scoort bij jullie een dikke 8.

De gezellige kerstmarkt van Antwerpen bezoeken tijdens een weekendje weg? De volgende accommodaties zijn volgens jullie goede keuzes met een gezin. Bovendien zit je er op steenworp afstand van het winterse centrum.

Wat zijn volgens jou de gezelligste kerstmarkten om te bezoeken met je gezin? Schrijf een review of deel je tip in de comments.