Uren rondsnuffelen op zoek naar bijzondere snuisterijen. Voor iedere shopliefhebber een perfect dagje uit! Houd je van antiek? Wij tippen de leukste brocante markten in Nederland.

Brocante markt Heusden

Beeld: bd.nl

Antiek shoppen in historisch Heusden

In Heusden wordt maar liefst tien keer per jaar een brocante en antiek markt georganiseerd. Elke eerste zaterdag van de maand verandert het Burchtplein in een grote Franse bazaar. Curiosa, vintage, antiek, brocante en hippe woonaccessoires… Het moet raar lopen wil je in de ruim vijftig kramen niets kunnen vinden.

Op het historische plein met kronkelende middeleeuwse steegjes lijkt het net of je even echt in Frankrijk bent. En als je je nog verder wilt onderdompelen, kun je zelfs een ritje over de markt op een oude paardenkoets maken.

Van deze gezellige dag, maak je natuurlijk het liefst een heerlijk weekendje weg. Bij Hotel In den Verdwaalde Koogel (Zoover score: 7.7) blijf je in de juiste sfeer. Je slaapt in een prachtig historisch pand aan de markt. ‘Geweldig restaurant, geweldige mensen, geweldig eten!’, schrijft reviewer Michelle.

Deventer brocante markt

Beeld: www.deventer.info

De brocante markt in de binnenstad van Deventer

In de binnenstad van Deventer worden het hele jaar door brocante markten georganiseerd: Brocante aan den IJssel. In de zomer (24 juni t/m 26 augustus) zijn er zelfs twee markten tegelijkertijd: een op de Walstraat en een op het Grote Kerkhof. Iedere markt heeft een ander thema, bijvoorbeeld ‘oud nostalgisch speelgoed en blik’ of ‘stoer, industrieel en design’.

Ook als je uitgeshopt bent is er nog genoeg te beleven op de markt. Zo kun je naar exposities (natuurlijk in brocante sfeer) en zijn er antiekroutes door het centrum uitgestippeld.

Brocante markt Bloemendaal

De overdekte brocante markt bij Bloemendaal

Een dagje regen is helaas geen uitzondering in Nederland. Maar dan heb je wel het perfecte excuus om naar de overdekte brocante markt in Bloemendaal te gaan. Elk weekend is de markt open van 11 uur tot 16 uur. Entree en parkeren zijn gratis.

Heb je zelf nog spullen om te verkopen? Je kunt je nog aanmelden voor de markt!

Op zoek naar een goed adresje om na te genieten van een dag schatzoeken? Hotel Bleecker is daar de perfecte locatie voor. Arjan somt op: ‘Rustige ligging, mooie omgeving, dicht bij zee, schoon, kleinschalig, prima bed, lekker ontbijt, prachtige badkamer, comfortabele kamer, gastvrij, klantvriendelijk en goede service.’ Wat wil nog meer?

Haarlem brocante markt

Beeld: www.dekkerhaarlem.nl

Uniek antiek op de brocante markt in Haarlem

De laatste die zeker niet in dit lijstje mag ontbreken is de enorme brocante markt in Haarlem (elke eerste en derde zaterdag van de maand). Van april tot september staan op de Dreef ruim honderd kramen vol antieke schatten. Van meubels tot zilverwerk en van schilderijen tot lampen, hier vind je het allemaal. Ook de meest bijzondere landkaarten en schoolplaten uit grootmoeders tijd ontbreken niet.

De markt staat bekend om de vele zeldzame objecten. Wie echt goed snuffelt, kan deze voor een prikkie op de kop tikken. Op tijd beginnen is dus een aanrader. Dat kan natuurlijk als je op loopafstand slaapt in een heerlijk B&B. Succes!  

Wat is jouw favoriete brocante markt in Nederland? Deel je tips in de reacties en inspireer andere shopliefhebbers!

Meer vakantie-inspiratie? Volg Zoover ook via Instagram, Pinterest en Facebook.

Fleur

Redacteur

2 augustus - 2017

Reacties