Een reis langs de westkust van Australië

Redactie - 19 januari 2011

Een reis langs de westkust van Australië

Redactie - 19 januari 2011

Een paar weken geleden hebben we bericht over de oostkust van Australië. Maar Australië biedt nog veel meer! Deze keer zullen we ons verdiepen in de westkust van Australië. Darwin, Kakadu NP, Broome, Ningaloo Reef en Perth zullen allemaal langskomen. Ontdek en ervaar Australië!

Darwin

We starten onze reis in Darwin. Deze plaats ligt in het noorden van Australië en werd gebouwd om te beschermen tegen de invallen van Nederlanders en Fransen. In  1974 verwoestte orkaan Tracy 95% van de stad, in december 1974 is Darwin opnieuw opgebouwd. Daarom zul je niet veel historische gebouwen vinden in deze stad, maar gebouwen die de orkaan overleefd hebben zijn hierdoor extra indrukwekkend.

De Darwin Harbour is een van de mooiste havens van Australië en maar liefst twee keer zo groot als de Sydney Harbour! ’s Avonds kun je hier gezellig eten in een van de vele restaurantjes of winkelen in een van de boetiekjes.
In de zeeën van Darwin is het niet veilig om te zwemmen, vanwege de haaien; maar Mindil Beach is ook een mooi plek om alleen maar te zien en te ontspannen.

Kakadu National Park

Dit gebied staat maar liefst twee keer op de Werelderfgoedlijst. Niet alleen om zijn natuurschoon, maar ook vanwege de rotsschilderingen van de Aboriginals.

Het Kakadu NP is opgedeeld in zeven delen en er zijn een aantal plekken waar je kunt overnachten, trek er dus zeker een paar dagen eropuit om dit wonderbaarlijke faunaleven en gebied te ontdekken!

Broome

Broome is ontstaan als parelvissersplaats, inmiddels is deze stad uitgegroeid als een moderne stad  waar je mooie stranden kunt vinden. Cable Beach is één van de mooiste stranden van Australië, dit 20 kilometer lange witte zandstrand is zeker een bezoekje waard! Wil je een unieke ervaring beleven, maak dan een kamelentocht op Cable Beach met zonsondergang.

Chinatown in Broome is bekend over de hele wereld. Hier kun je het Broome van vroeger en nu proeven. Ooit was dit het bruisende centrum van parelschelpen, biljartcafés en bordelen.

Ningaloo Reef

Het grootste kunstrif ter wereld, Ningaloo Reef. Het broertje van het Great Barrier Reef; hier kunnen duikliefhebbers hun hart ophalen. Heb je nog nooit gedoken? Er zijn hier veel duikscholen waar je de kans krijgt om het te leren!

Bekijk het indrukwekkende koraal en  de vele vissoorten. Ook kun je hier de indrukwekkende, ongevaarlijke walvishaai tegenkomen.

“Vanaf het strand snorkelen boven Ningaloo Reef en zwemmen met walvishaaien. Fantastisch!”, aldus Merel  via Zoover.

Perth

De hoofdstad van het westelijke deel van Australië en één van de populairste steden van Australië. Toch is deze stad nog niet bedolven onder de toerisme, in tegenstelling tot de steden aan de oostkust van Australië. De bezoekers van Zoover vinden het allemaal een schone en vooral geweldige stad.

Het mooiste uitzicht over Perth heb je vanaf Kings Park. Dit park grenst aan de Swan River die door de hele stad loop. Dit park is een populaire plaats om te picknicken, te barbecueën, wandelingen te maken en te ontspannen.

In Perth zijn eindeloos veel stranden te vinden, waar een aantal van de mooiste stranden van Australië zijn. Een van de beste surfgebieden kun je vinden in de badplaats Scarborough Beach. Daarnaast is het een van de meest geliefde stranden van West Australië. Maak ook een uitstapje naar Rottnest Island. Op dit eiland kun je zwemmen, snorkelen en duiken. Aangezien er geen auto’s zijn toegestaan, kom je terecht in een oase van rust.

Het indrukwekkende dierenpark van Perth mag je niet overslaan. Hier leven maar liefst 230 uiteenlopende diersoorten. Waarbij hun leefomgeving is nagebootst.