Wat staat er op jouw droomvakantielijst?

Redactie - 10 juni 2014

Wat staat er op jouw droomvakantielijst?

Redactie - 10 juni 2014

Ben jij het type dat droomt van een luxe cruise tussen dolfijnen en tropische eilanden, of lijkt het je juist leuk om in het Hollandse zonnetje Waddeneiland te hoppen? Wij vroegen in de poll op Zoover naar jouw droomvakantiebestemming. De meesten van jullie, 20 procent, zouden een moord doen voor een glimp van het Noorderlicht. Bekijk hier wat verder jullie favoriete droombestemmingen zijn!

Natuurlijke lichtshow

Eén van de beste plekken om het Noorderlicht, of de Aurora Borealis, te spotten is in Noorwegen. Van de Lofoten tot de Noordkaap is deze natuurlijke lichtshow te bewonderen. Het licht komt vaak tevoorschijn als een groen, wapperend gordijn maar kan ook als rollende rook langs de hemel trekken. Het ontstaat door heftige explosies en zonnevlammen op de zon. Door de explosies worden deeltjes het heelal in geschoten, en op aarde kunnen we dat waarnemen als het Noorderlicht. De ‘discolucht’ is vanaf de late herfst te zien.

big five

Big Five

Het Noordelijke lichtspektakel wordt op de hielen gezeten door olifanten en neushoorns, want 18 procent droomt op een saaie dinsdagmiddag graag even weg met de gedachte aan een jeepsafari: het spotten van de Big Five in Zuid-Afrika staat ook hoog op het vakantiedroomlijstje! Slechts 3 procent maakt zijn kleren graag vies tijdens het Waddeneliand-hoppen en nog minder, 2 procent, ziet zichelf graag in een luchtballon boven Cappadocië.

malediven

Relaxen op de Malediven

De vakantiegangers konden in de poll ook zelf een droomvakantie invullen. Een aantal zouden graag een weekje of wat verblijven op de Malediven. Een enkeling is in voor meer actie en zou graag in een oude Eend naar de Poolcirkel rijden, mountainbiken op de Chinese muur, een naturistenresort bezoeken of een glaasje versgemolken geitenmelk blieven op de Veluwe.

Wat er op jullie vakantiedroomlijst staat!

Polluitslag