Terschelling is het mooiste Nederlandse eiland

Redactie - 19 juni 2018

Terschelling is het mooiste Nederlandse eiland

Redactie - 19 juni 2018

Terschelling is met zijn uitgestrekte stranden, vuurtoren en 70 kilometer aan fietspaden het mooiste eiland van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van reviewplatform Zoover onder meer dan 8.000 consumenten. Het Waddeneiland, dat ook wel bekend staat als hét fietseiland, is veruit het populairst van alle Nederlandse eilanden en ontving maar liefst 38 procent van de stemmen. Texel en Ameland zijn ook geliefd en eindigen respectievelijk op de tweede en derde plaats.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/96602/”]

Grote winnaar

Waar dit jaar Terschelling uit de bus komt als grote winnaar, was vorig jaar buureiland Vlieland nog favoriet. Dit eiland zakt dit jaar met 13 procent van de stemmen naar een vierde plaats. Ook de rest van de top vijf is gevuld met de eilanden aan de Waddenzee. Op nummer twee staat met 17 procent het eiland Texel, op de voet gevolgd door Ameland (15%). Schiermonnikoog eindigt op de vijfde plek.

Renee is te spreken over het gevoel van vrijheid dat hij ervaart op Terschelling en zegt in zijn review op Zoover: “Het eiland heeft alles: een enorm uitgestrekt strand, duinen, zee, bos, heide, wad, winkeltjes en cultuur. Kortom, alles op een paar vierkante kilometers.” 

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/deze-bbs-hebben-het-allermooiste-uitzicht/”]

Andere eilanden

Ondanks dat velen bij eilanden in Nederland vooral aan de Waddeneilanden denken, verdienen ook de Zeeuwse eilanden Schouwen-Duiveland en Walcheren een plekje in de lijst met mooiste eilanden. De minst populairste eilanden bevinden zich in gemeente Rotterdam. Zowel Rozenburg als IJsselmonde kregen het minst aantal stemmen.

Ben jij op een van de eilanden op vakantie geweest? Schrijf een review en help andere vakantiegangers.