Halfpension, logies of all inclusive? Wat kies jij?

Redactie - 16 januari 2020

Halfpension, logies of all inclusive? Wat kies jij?

Redactie - 16 januari 2020

Tijdens het zoeken naar de ideale vakantie kom je als boeker veel verschillende termen tegen. Zo kun je kiezen voor overnachtingen op basis van logies, logies en ontbijt, halfpension of all inclusive?

Om je tijdens het zoeken en boeken van je vakantie te helpen, heeft Zoover een zogenaamd vakantiewoordenboek opgesteld. In dit artikel zul je te weten komen wat de verschillende verblijfsvormen zijn! Houd dit artikel tijdens het boeken bij de hand en boek precies de vakantie die je voor ogen had!

Hotelbuffet - Halfpension, logies of all inclusive

Hotel op basis van Logies of Logies en Ontbijt

Als je alleen een overnachting boekt, dan kies je voor een verblijf op basis van logies. Kies hiervoor als je zeker weet dat jij je eigen ontbijt en avondeten regelt. Het kan dan zijn dat je een kamer hebt waar je zelf kunt koken, of je gaat natuurlijk uit eten. Wil je er ook ontbijt bij: dan verblijf je op basis van logies én ontbijt. In sommige hotels kun je half- en volpension bijboeken. De welbekende Bed & Breakfast is gebaseerd op  het concept van logies en ontbijt.

Op Zoover.nl vind je meer dan 14.000 Bed & Breakfasts. Hieronder drie leuke tips van ons!

Bij het Drim Hotel in Macedonie verblijf je standaard op basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is in buffetvorm. Je kunt ervoor kiezen halfpension bij te boeken, waarbij het avondeten ook in buffetvorm is. Je hebt dan keuze uit drie verschillende restaurants, waarvan één zich buiten het hotel bevindt en aan rivier de Drim gelegen is.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/algemeen/5x-beste-bed-breakfast-nederland/”]

 

Hotel Drim Macedonie - halfpension, logies of all inclusive

Buiten-buffet bij Hotel Drim Macedonie

Hotel op basis van Halfpension

Bij een verblijf op basis van halfpension zijn zowel de overnachting als ontbijt én diner bij de prijs inbegrepen. Vaak zijn de maaltijden op vaste tijden en worden ze opgediend in buffetvorm. Halfpension noem je in het Engels: half board of partial board.

Hotel Premier Solto in Turkije biedt een standaard verblijf op basis van halfpension, waarbij ontbijt en diner in buffetvorm aangeboden worden. Volgens reviewer Vi is het buffet een paradijs: ‘De medewerkers zijn attent, de kamers bijzonder ruim, het zwembad prachtig en het uitzicht…. onbetaalbaar! Oh, en vergeet het eten niet. Enorm veel keus, alles mooi opgemaakt en de toetjes…oh! die toetjes.’ Je kunt er ook voor kiezen je verblijf om te zetten naar all inclusive. Dan krijg je er lunch, snacks, drankjes én lokale alcoholvrije drankjes bij.

Premier-Solto-Alacati - halfpension, logies of all inclusive

Hotel Premier Solto in Turkije

Hotel op basis van Volpension

Kies je voor je vakantie een hotel op basis van volpension dan zijn bij de totaalprijs, naast de overnachting, alle maaltijden inbegrepen. Zowel ontbijt, lunch en diner dus.
Vol pension in het Engels: full board

In hotel Sol Don Pablo in het Spaanse Torremolinos kun je verblijven op basis van volpension. Logies en ontbijt en halfpension behoren ook tot de mogelijkheden. De maaltijden zijn in buffetvorm en er zijn vaak thema-avonden.

Hotel Don Son Pedro - halfpension, logies of all inclusive

Hotel Don Son Pedro | Foto: tui.be

Hotel op basis van all inclusive

Wil je echt alles? Dan kies je natuurlijk voor all inclusive. Voor een vaste prijs kun je dan de hele vakantie overal van genieten. Van eten op elk moment van de dag tot non-stop drankjes pakken. Vaak zijn er bij all inclusive ook nog bepaalde (sport)activiteiten inbegrepen.

Een aantal van de all inclusive hotels op Zoover bekijk je hieronder.

Bij Hotel Ali Bey Resort verblijven alle gasten all inclusive. Het hotel beschikt over vier restaurants, waarvan twee a la carte, een snackbar en zes bars. Marjoleine zegt: ‘Het eten is één groot feest, alles kakelvers bereid, enorme veel keuze, alles op een aantrekkelijke manier uitgestald, koks met koksmutsen en schone schorten lopen discreet rond, de kelners zijn stuk voor stuk zeer beleefd, niks is hen te veel.’

[article href=”https://www.zoover.nl/spanje/tenerife/all-inclusive”]

Ali-Bey-Resort-Side - halfpension, logies of all inclusive

Ali Bey Resort in Side

Welke type overnachting kiezen de meeste gasten?

Uit een regelmatig terugkerende poll op Zoover blijkt dat de meeste vakantiegangers kiezen voor logies en ontbijt óf all inclusive wanneer zij in een hotel verblijven. Het minst vaak wordt er gekozen voor volpension (2%), gevolgd door logies zonder ontbijt (6%). Een hotelverblijf op basis van halfpension blijkt met 22 procent ook nog redelijk populair: ontbijt in het hotel, overdag op pad en ’s avonds weer aanschuiven!

Hoe verblijf jij het liefst in een hotel

Bekijk alle hotels op basis van halfpension, logies of all inclusive op Zoover!