Griekenland heeft mooiste eilanden

- 14 september 2010

Griekenland heeft mooiste eilanden

- 14 september 2010

Griekenland heeft mooiste eilandenDe Griekse eilanden zijn de mooiste van Europa. Dit blijkt uit onderzoek van reisbeoordelingssite Zoover onder ruim 14.000 respondenten. Via 17 internationale Zoover websites konden bezoekers in de maand augustus stemmen op hun favoriete eilandbestemming.

De Griekse eilanden steken met kop en schouders uit boven de rest. Maarliefst 44 procent van de vakantiegangers is het meest onder de indruk van de eilanden rondom het Zuid Europese land. Spanje neemt met 17 procent de tweede plaats in en met 16 procent van de stemmen staat Kroatië op nummer drie.

Volgens de beoordelingen op Zoover wordt het eiland Samos als fijnste eiland van Griekenland ervaren. Het eiland scoort gemiddeld een 8.6. Karphatos en Lesbos volgen in de rij met een score van boven de 8. Samos onderscheidt zich door het beleid dat hoogbouw zoveel mogelijk wordt beperkt.

Voor de Toeristische industrie in Griekenland is deze uitslag erg positief. Volgens Sotiris Vardakis van het Grieks Verkeersbureau kan Griekenland wel een steuntje in de rug gebruiken “Gelukkig zien we de laatste tijd de interesse in Griekenland weer groter worden, deze zomer liep dat terug. Met deze uitslag hopen we komend jaar weer meer toeristen in Griekenland te verwelkomen”

Portugese eilanden scoren laag in de poll. Slechts 3% ziet de eilanden als de mooiste van Europa. Dit terwijl het land prachtige eilanden biedt als de Azoren en Madeira.

Nederlandse eilanden onbekend

De Nederlandse eilanden eindigen niet in de top. Waarschijnlijk speelt de onbekendheid van onze eilanden hier een rol. Slechts 3% van de Europese stemmers geeft de voorkeur aan de Wadden en Zeeuwse eilanden terwijl ruim 12% van de Nederlanders onze eilanden als mooiste bestempelt. Op Zoover zijn bezoekers zeer positief over de Nederlandse eilanden. Ze scoren gemiddeld hoog in de 8.