Quiz: zoek de zon in februari

Redactie - 3 februari 2017

Quiz: zoek de zon in februari

Redactie - 3 februari 2017

Terwijl wij hier nog even blijven hopen op die Elfstedentocht, maken zonaanbidders zich aan de andere kant van Europa al voorzichtig op voor de lente. Ben jij wel toe aan een paar verwarmende zonnestralen? Speel onze quiz en ontdek waar in Europa je de zon in februari vindt!

Zon in Februari - Carnaval

Vraag 1: waar in Europa heb je de meeste kans op een zonnig carnaval?

a. In Cádiz, Andalusië. Hier is het niet alleen lekker weer, maar het is ook nog eens dé plek om de Spaanse carnaval te ervaren. Hier luister je naar de grappen van de chirigotas (cabaretiers) en volg je de vrolijke melodietjes van de coros (traditionele zangers) door de straten van de stad. Dit alles uiteraard met een verkoelend drankje in je hand!

b. Dit is Venetië. Niet voor niets is het woord ‘Carnaval’ hier zo ongeveer uitgevonden. Al die extravagante maskers dienen stiekem als decadente bescherming tegen de zon. En die gigantische kostuums? Die komen pas echt tevoorschijn als de zon ondergaat en het gemaskerde bal begint.

c. In Lampegat (Eindhoven) natuurlijk! Waar anders dan in de stad van het licht?!

Zon in Februari - Cyprus

Vraag 2: wat is Europa’s meest zuidelijke hoofdstad? 

a. Dit moet de hoofdstad van Malta, Valleta, zijn. Zuidelijk èn eindeloos veel keuze uit werelderfgoedmonumenten, spectaculaire rotsen, duiklocaties en onbewoonde eilandjes. Oftewel: perfect voor een zonnige stedentrip in februari!

b. Dit is natuurlijk Nicosia, op het eiland Cyprus! Midden in de Middellandse zee en daarmee de perfecte plek om schaatsgekte in te wisselen voor zonnestralen. En een berg aan archeologische bezienswaardigheden. Onder andere de opgravingen bij Paphos schijnen de moeite waard te zijn.

c. Dit is de Griekse hoofdstad Athene. Een stedentrip die je het liefste boekt inclusief hotel-met-zonnig-dakterras en zwembad. (Zoover reviewer tip: Hotel Plaka)

Zon in februari - Tenerife

Tenerife – Playa de las Americas

Vraag 3: welk van deze Europese stranden (met februarizon) krijgt van jullie een 9?

a. Dune du Pilat, de unieke zandduinen vlakbij Bordeaux, Frankrijk. Niet alleen ligt het lekker zuidelijk, het is tegelijkertijd de allerhoogste zandduin van Europa (110 meter). ‘Aanrader’, ‘fantastisch’, ‘moet je zien’… Jullie zijn unaniem enthousiast.

b.Alles kan niks moet’, ‘relaxte sfeer’ ‘prachtige boulevard’. Dit moet Playa de las Américas zijn, een van de hoogst gewaardeerde bestemmingen op Tenerife!

c. Dat is vast het dorpje Plakias op Kreta. Want, zoals de reviews al zeggen heeft Plakias ‘eigenlijk alles’. Zoals heerlijke, beschutte stranden en een ‘supergezellig dorpje’. En dat allemaal op een plek in Europa waar het ook in februari zonnig en zacht is.

Zon in Februari - Quiz

Antwoorden:

Vraag 1: het juiste antwoord is Cádiz. Met een zacht lenteweertje en een gemiddelde temperatuur van zo’n 16 graden is dit de plek in Europa waar je de meeste kans hebt op een warm, zonnig (en spectaculair!) carnavalsweekend.

Vraag 2: geografisch gezien is Nicosia de meest zuidelijke hoofdstad van Europa.

Vraag 3: het juiste antwoord is Dune de Pilat. Dit betekent trouwens niet dat jullie niet enthousiast zijn over de andere twee: Playa de las Américas en Plakias krijgen van jullie maar liefst een 8,3! 

 

Waar zoek jij de zon in februari? Laat het ons weten in de comments!