Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter?

Redactie - 11 november 2018

Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter?

Redactie - 11 november 2018

Het weer krijgt alweer winterse trekjes, maar dat is geen reden om binnen te blijven. Niets fijner dan een frisse neus halen wanneer het wat kouder is. De natuur in Nederland is schitterend, ook in de winter. Maar wat zijn mooie wandelgebieden in de winter?

  • Oostvaardersplassen
  • Schiermonnikoog
  • Veluwe
  • Amsterdamse Bos
  • Limburg
  • Kennemerduinen

Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter

Oostvaardersplassen

Iedereen die de natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ heeft gezien is al bekend met de bijzondere Oostvaardersplassen. Je kunt de prachtige natuur zelf beleven tijdens een wandeling door dit uitgestrekte moerasgebied in de provincie Flevoland. Vergeet je verrekijker niet mee te nemen om onderweg wilde konikpaarden of vogels te spotten. Klim bij observatiepunt Zeearend naar boven en geniet van een weids uitzicht. Zoek je een fijne accommodatie in de buurt? Kijk dan eens naar Hotel Van der Valk Almere, dat jullie een 8,6 geven.

Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter

Schiermonnikoog

Dit Waddeneiland is een walhalla voor wandelaars dankzij het brede strand waar je heerlijk kunt uitwaaien. Op dit eiland zijn verschillende routes te vinden en wandel je niet alleen over het strand, maar ook door de schilderachtige dorpjes en het bos. Als je rust, ruimte en schitterende landschappen zoekt ben je hier aan het juiste adres. Slapen op Schier doe je bij Pension Westerburen. Een prima uitvalsbasis voor het maken van een winterse wandeling.

Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter

Veluwe

De Veluwe mag uiteraard niet ontbreken in dit rijtje. Het is namelijk een zeer gevarieerd natuurgebied. Je kunt wandelen door de bossen, over zandvlaktes en het ene moment klimmen en daarna weer afdalen. Wandel je vroeg in de ochtend of juist laat in de middag, dan is de kans groot dat je een damhert of een zwijn tegenkomt. Je kunt lukraak op pad gaan en onderweg zien waar je uitkomt of een van de dertien paaltjesroutes volgen. Een weekend naar de Veluwe? Boek dan een kamer in Hotel Westcord.

Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter

Amsterdamse Bos

Ga je binnenkort naar Amsterdam en wil je stad met natuur combineren? Ga dan vooral naar het Amsterdamse Bos. Wist je dat dit bos maar liefst drie keer zo groot is als het bekende Central Park van New York? Je kunt in het Amsterdamse Bos prachtige wandelingen maken. Er zijn acht wandelroutes die je door de verschillende natuurgebieden leiden. Jullie vinden Hotel Fletcher een fantastisch hotel. Het ligt ideaal voor een bezoek aan de hoofdstad en aan het Amsterdamse Bos.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/een-uniek-stukje-nederland-vind-je-in-zuid-limburg/”]

Limburg

Limburg heeft een bijna on-Nederlands landschap. Wandelroutes in de meest zuidelijke provincie leiden je door prachtige heuvellandschappen en langs kabbelende beekjes. Waan je tijdens een wandeling in het buitenland en geniet van de rust. Wandel door het Zuid-Limburgse Savelsbos of maak een ommetje rond het dorpje Slenaken, dicht tegen de grens met België. Na een dag in de buitenlucht is het heerlijk slapen bij Hotel SlenakerHof.

Wat zijn mooie wandelgebieden in de winter

Kennemerduinen

Struinen door de duinen doe je in Noord-Holland. Voor je het prachtige duingebied betreedt, wandel je eerst over landgoed Duin & Kruidberg. Na het imposante landgoed slinger je over kleine, onverharde paadjes door de duinen. Een paar keer beklim je een hoge top die je mooi zicht geeft op de omliggende duinen en de zee in de verte. Onderweg is de kans groot dat je oog in oog komt te staan met een Schotse Hooglander. Blijf een nachtje slapen bij Bed en Breakfast Hotel Malts in Haarlem, en ga de volgende dag op pad in een ander mooi natuurgebied: de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Wat vind jij een mooie wandelgebied voor een winterse wandeling? Deel jouw tips met ons in de comments of laat een review achter.