Wat is er te doen in Lapland?

Redactie - 9 november 2018

Wat is er te doen in Lapland?

Redactie - 9 november 2018

In het prachtige Lapland, het land van de Kerstman en zijn rendieren, heb je een onvergetelijke tijd. Wat is er allemaal te doen in Lapland? Maak een huskytocht, ontmoet Santa in real life en verwonder je over de overweldigende natuur. Pak een sauna mee en bezoek bevroren watervallen. Er is genoeg te doen in dit met een dikke laag sneeuw bedekte winterse landschap!

Doen in Lapland

Je vakantie staat gepland, thermokleding heb je ingeslagen en je kunt bijna niet wachten om op vakantie te gaan naar winterwonderland. Nu nog even je bucketlist afmaken en bedenken wat je allemaal wil en kunt doen tijdens je vakantie. Want wat is er te doen in Lapland?

 • Huskytocht maken
 • IJsvissen
 • Kerstman ontmoeten
 • Rendieren zien
 • Noorderlicht zien
 • Bevroren watervallen bewonderen
 • Drijven in een ijsmeer
 • Sneeuwscootersafari
 • Ranua Zoo bezoeken
 • IJsgrotten bekijken
 • Luxe sauna in buitenlucht

Het Noorderlicht spotten, rendieren en de Kerstman gedag zeggen, ijsvissen of een huskytocht maken: het staat op menig wensenlijstje van vakantiegangers die naar Lapland vertrekken. Maar wat dacht je van de volgende originele activiteiten?

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/lapland-5-must-sees/”]

Bevroren watervallen bewonderen

Trek je sneeuwschoenen maar aan, want tijdens deze tocht zul je heel wat dikke pakken sneeuw tegenkomen! Met een gids reis je naar de vallei Korouoma op zo’n 160 kilometer van de hoofdstad Rovaniemi. Je waant je voor even in een sprookje, of de film Frozen. Werkelijk alles is hier bedekt met een dikke laag knisperende sneeuw. Kijk om je heen en bewonder de hoge kliffen met haar bevroren watervallen.

Drijven in een ijsmeer

Kom helemaal tot rust terwijl je drijft in een ijsmeer. Natuurlijk niet in je zwemkleding, veel te koud! Je draagt een geïsoleerd pak waardoor je warm blijft terwijl je drijft in een lagune met een haast mysterieuze vibe. Een bijkomend voordeel is dat je geen last hebt van lichtvervuiling, dus met een beetje geluk zie je boven je het magische noorderlicht.

[article href=”https://www.zoover.nl/blog/tips/lapland-actieve-safari-excursies/”]

De enige dierentuin in het Noordpoolgebied bezoeken

De Ranua Zoo is natuurlijk geen dierentuin zoals je gewend bent: je spot hier vooral ijsberen en andere arctische dieren. Zoals de poolvos, uilen, wolven, elanden en rendieren. Daarnaast is het de enige dierentuin in het Noordpoolgebied!

Ga naar een luxe sauna, in de buitenlucht

Doen: heerlijk ontspannen aan het mooie Langonlampi meer mét luxe sauna. Natuurlijk is de sauna binnen, in een cabine. Maar krijg je het te warm? Dan wandel je zo de prachtige Lapse natuur in om af te koelen. Ook kun je een duik nemen in het meer of jezelf laten vallen in de ijskoude sneeuw. Om daarna weer heel snel de sauna in te rennen…

Overnachten in Lapland

Doe als vakantieganger Wendy en verblijf in hotel Pohtimo: ‘Een prachtig chalet, met een mooie badkamer, mooie openhaard en een geweldig uitzicht. We zijn er drie nachten geweest in juli. De medewerkers van het hotel zijn allemaal even vriendelijk. De kans dat je in de buurt rendieren spot is erg groot.‘ Andere hotels in Lapland die we kunnen aanraden zijn dit sneeuwhotel en dit prachtige chalet in de hoofdstad Rovaniemi.

Ben jij weleens in Lapland geweest? wat is jouw favoriete activiteit?

Bron: getyourguide