Welke Turkse plaats is een waar wandelwalhalla?

Redactie - 13 juni 2017

Welke Turkse plaats is een waar wandelwalhalla?

Redactie - 13 juni 2017

Als bestemming voor een zonnige strandvakantie, weten jullie Antalya goed te vinden. Niet voor niets krijgt de populaire badplaats een dikke 8. Maar wist je dat Antalya het startpunt is van de mooiste wandelroutes in Turkije? Tijd om ruimte in je koffer te maken voor een paar stevige wandelschoenen!

Hiken in Turkije - Lycians WayWandel/sprint de Lycian Way 

De één doet er maanden over, de ander rent ‘m in een weekje: de Lycian Way is één van Turkije’s beroemdste en best gemarkeerde wandelpaden. In totaal beslaat het pad zo’n vijfhonderd kilometer. Vanaf het startpunt in Antalya zou je, met een beetje tijd en blaar-bestendige tenen, uiteindelijk het duikerparadijs Fethiye kunnen bereiken. Onderweg kom je langs traditionele dorpen, archeologische opgravingen (onder andere in Patara). En vooral: torenhoge bergen, diepe bossen en verlaten zandstranden.

Zit je wat krap in de tijd? Verruil dan die logge wandelboots voor supersnelle hardloopschoenen! In de laatste week van september wordt namelijk de jaarlijkse Lycian Way Ultramarathon georganiseerd. In zes dagen tijd leggen de deelnemers maar liefst 250 kilometer af. Lijkt dat je wat eh.. veel(?) van het goede, dan is er altijd nog de ‘milde’ versie. Das een wedstrijdparcours van slechts twintig kilometer per dag.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/8-x-hardlopend-lente/”]

Hiken in Turkey - St Pauls TrailWandel in Paulus’ voetsporen

Ben je, na een paar daagjes bijkomen van de Lycian Way, wel toe aan een volgende uitdaging? Dan hebben we goed nieuws! Antalya is namelijk ook het beginpunt van de Paulusweg. Deze route volgt de weg die de apostel Paulus nam op zijn eerste missionaire reis naar Anatolië. De weg leidt onder andere langs de gigantische ruïnes van Perge. Volgens reviewer Hannie Beentjes zijn deze ruïnes zo indrukwekkend dat ze simpelweg ‘op je lijstje horen’. Ze liggen op zo’n 25 kilometer van Antalya en zijn daardoor ook prima te bezoeken als dagtripje.

Hiken in Turkije - DudenwatervallenBezoek de Düdenwatervallen

‘Wauw’, ‘gewoonweg indrukwekkend’: samen geven jullie de Düdenwatervallen een 8,6. De watervallen liggen zo’n twaalf kilometer buiten de stad en zijn, behalve te voet, ook goed te bereiken met de boot vanaf de haven van Antalya. Het omliggende park is een fijne plek om rond te wandelen of om een zomerse picknick in de schaduw te houden.

Eén ding is duidelijk: Antalya is een goede uitvalsbasis voor een vakantie vol mooie wandeltochten door de Turkse natuur. Nu alleen nog even een lekker bedje regelen! De volgende accommodaties zijn uitgerust met sauna en zwembad:

Meer tips & tricks voor een vakantie in Antalya? Check de reviews van andere vakantiegangers.