Een goedkoop vliegticket, een dampend bord turli tava: een budgetvakantie in Macedonië hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Check waarom Macedonië dé budgetbestemming van 2019 wordt.

Skopje - vakantie in Macedonië

1. Stedentrip budgetstyle: Skopje

Jouw budgetvakantie in Macedonië begint ongetwijfeld in hoofdstad Skopje, de locatie van het grootste vliegveld. En dat komt goed uit. Skopje is namelijk een verrassend leuke stedentripbestemming. De geheimzinnige forten en sovjetgebouwen maken de stad tot een kleurrijke vakantielocatie. En dat budget? Daarmee komt het ongetwijfeld goed. Doe Skopje met de bus en je bent welgeteld 50 cent kwijt!

2. Budgetvakantie in Macedonië: Lake Ohrid

Dobberen in een van Europa’s diepste meren zonder de hoofdprijs te betalen? Kies Lake Ohrid als jouw volgende bestemming! ‘Van prachtige, kleine, pittoreske dorpjes naar uitgebreide vlaktes en bergen‘, volgens reviewer Martijn heeft Orhid het allemaal. Tel daar betaalbare hotels, restaurants en excursies bij op en je begrijpt waarom Lake Ohrid the place to be is voor een budgetvakantie in Macedonië. De volgende hotels zijn volgens jullie overigens sowieso een vakantie in Macedonië waard.

Macedonie Ohrid eten3. Smullen als een local

Het allerleukste aan een budgetvakantie in Macedonië? Je kunt er enorme tafels vol lekkernijen bestellen zonder de hoofdprijs te betalen. Voor een maaltijd in een gemiddeld restaurant ben je een euro of 4(!) kwijt. En laat de Macedonische keuken nou ook nog eens superlekker zijn! Tenminste, als je een beetje blij wordt van stoofpotjes, dampende borden goulash en goedgevulde boreck. En het drinken? Een lokaal biertje kost doorgaans niet meer dan een euro of twee. Check ook onze blog met lokale lekkernijen van Macedonië.

Een budgetvakantie in Macedonië gedaan? Laat ons weten wat de beste hotels en de leukste steden zijn in een review.

Stem op jouw favoriete reisorganisatie en maak kans op een boodschappenpakket t.w.v. €2.000! stem nu button

Uitgelichte berichten

Sylvia

Redacteur

14 maart - 2019

Reacties